Sastāvdaļas
250 g piena
100 g sviesta vai margarīna
20 g presētā rauga
600 g kviešu miltu + 1 ēd. kar. rauga atdzīvināšanai
2 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa + 1 ēd. kar. rauga atdzīvināšanai *
½ tējk. sāls
Instrukcijas
Raugu samaisa ar 1 ēdamkaroti cukura sīrupa, 1 ēdamkaroti miltu un nedaudz silta ūdens, līdz izveidojas šķidra putriņa. Noliek siltā vietā uz apmēram 10 minūtēm.
Mīkstu sviestu samaisa ar cukura sīrupu, pievieno siltu pienu, sāli, izsijātus miltus un atdzīvināto raugu. Samīca gludu, elastīgu mīklu, pārsijā ar miltiem, apsedz ar tīru dvieli un ļauj siltā vietā izrūgt, līdz mīklas apjoms dubultojies. Tad mīklu vēlreiz kārtīgi izmīca (atspaida) un veido pīrādziņus, maizītes u.c.
* Rauga atdzīvināšanai un „barošanai” tiek izmantots sīrups. Šķidrā veidā sadalīta saharoze ir raugam vieglāk izmantojama, līdz ar to rauga mīklas bulciņas un pīrādziņi būs mīkstāki, gaisīgāki un saglabāsies svaigi ilgāk.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.