Rauga mīkla pīrāgiem

PT1H

1,25 stundas

Atzīme (5 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

250 g piena
100 g sviesta vai margarīna
20 g presētā rauga
600 g kviešu miltu + 1 ēd. kar. rauga atdzīvināšanai 
2 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa + 1 ēd. kar. rauga atdzīvināšanai *
½ tējk. sāls

 

Instrukcijas

Raugu samaisa ar 1 ēdamkaroti cukura sīrupa, 1 ēdamkaroti miltu un nedaudz silta ūdens, līdz izveidojas šķidra putriņa. Noliek siltā vietā uz apmēram 10 minūtēm.

Mīkstu sviestu samaisa ar cukura sīrupu, pievieno siltu pienu, sāli, izsijātus miltus un atdzīvināto raugu. Samīca gludu, elastīgu mīklu, pārsijā ar miltiem, apsedz ar tīru dvieli un ļauj siltā vietā izrūgt, līdz mīklas apjoms dubultojies. Tad mīklu vēlreiz kārtīgi izmīca (atspaida) un veido pīrādziņus, maizītes u.c.

* Rauga atdzīvināšanai un „barošanai” tiek izmantots sīrups. Šķidrā veidā sadalīta saharoze ir raugam vieglāk izmantojama, līdz ar to rauga mīklas bulciņas un pīrādziņi būs mīkstāki, gaisīgāki un saglabāsies svaigi ilgāk.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.