Rabarberu kompots ar kanēļa saldējumu

Brīnišķīgs, mājās gatavots saldējums apliecinās jūsu rūpes un mīlestību pret mājiniekiem vai ciemiņiem. Saldējuma gatavošana prasa laiku, taču tā garša pilnībā atsver jebkuras pūles.

4 porcijas

Atzīme (74 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Saldējumam
4 olu dzeltenumi
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
10 g vaniļas cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
100 ml Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
3-5 g malta kanēļa

Kompotam
500 g sasmalcinātu rabarberu
250 ml zemeņu limonādes
15 ml svaigi spiestas citrona sulas
60 g Dansukker pūdercukura
5 ēd. kar. vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
5-10 g kartupeļu cietes

Instrukcijas

Olu dzeltenumus ar cukuru un vaniļas cukuru sakuļ. Pienu, krējumu, sīrupu un kanēli uzvāra un noņem no pīts. Nepārtraukti maisot, olu maisījumu lēnām, tievā strūkliņā lej iekšā karstajā olas piena maisījumā. Šo nedrīkst sasteigt, jo, stauji ielejot olas dzeltenumu verdošā šķidrumā, tas sarecēs un izveidos kunkulīšus. Ja nepieciešams, izkāš caur smalku sietu. Masu atdzesē un sastrādā saldējuma mašīnā vai arī liek saldētavā uz vismaz piecām stundām, laiku pa laikam apmaisot.

Rabarberus, zemeņu dzērienu, citronu sulu un pūdercukuru liek katliņā un vāra, līdz rabarberi kļuvuši mīksti. Pievieno vaniļas cukuru. Kartupeļu cieti izšķīdina nelielā auksta ūdens daudzumā, tad iemaisa kompotā. Pasniedz remdenu vai aukstu kopā ar saldējumu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.