Rabarberu kompots ar kanēļa saldējumu

Brīnišķīgs, mājās gatavots saldējums apliecinās jūsu rūpes un mīlestību pret mājiniekiem vai ciemiņiem. Saldējuma gatavošana prasa laiku, taču tā garša pilnībā atsver jebkuras pūles.

4 porcijas

Atzīme (8 gab)

Sastāvdaļas

Saldējumam
4 olu dzeltenumi
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
10 g vaniļas cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
100 ml Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
3-5 g malta kanēļa

Kompotam
500 g sasmalcinātu rabarberu
250 ml zemeņu limonādes
15 ml svaigi spiestas citrona sulas
60 g Dansukker pūdercukura
5 ēd. kar. vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
5-10 g kartupeļu cietes

Instrukcijas

Olu dzeltenumus ar cukuru un vaniļas cukuru sakuļ. Pienu, krējumu, sīrupu un kanēli uzvāra un noņem no pīts. Nepārtraukti maisot, olu maisījumu lēnām, tievā strūkliņā lej iekšā karstajā olas piena maisījumā. Šo nedrīkst sasteigt, jo, stauji ielejot olas dzeltenumu verdošā šķidrumā, tas sarecēs un izveidos kunkulīšus. Ja nepieciešams, izkāš caur smalku sietu. Masu atdzesē un sastrādā saldējuma mašīnā vai arī liek saldētavā uz vismaz piecām stundām, laiku pa laikam apmaisot.

Rabarberus, zemeņu dzērienu, citronu sulu un pūdercukuru liek katliņā un vāra, līdz rabarberi kļuvuši mīksti. Pievieno vaniļas cukuru. Kartupeļu cieti izšķīdina nelielā auksta ūdens daudzumā, tad iemaisa kompotā. Pasniedz remdenu vai aukstu kopā ar saldējumu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu šokolādes krēms Rocky Road

Lieldienu saldumi

Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.