Rabarberu kompots ar kanēļa saldējumu

Brīnišķīgs, mājās gatavots saldējums apliecinās jūsu rūpes un mīlestību pret mājiniekiem vai ciemiņiem. Saldējuma gatavošana prasa laiku, taču tā garša pilnībā atsver jebkuras pūles.

4 porcijas

Atzīme (76 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Saldējumam
4 olu dzeltenumi
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
10 g vaniļas cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
100 ml Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
3-5 g malta kanēļa

Kompotam
500 g sasmalcinātu rabarberu
250 ml zemeņu limonādes
15 ml svaigi spiestas citrona sulas
60 g Dansukker pūdercukura
5 ēd. kar. vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
5-10 g kartupeļu cietes

Instrukcijas

Olu dzeltenumus ar cukuru un vaniļas cukuru sakuļ. Pienu, krējumu, sīrupu un kanēli uzvāra un noņem no pīts. Nepārtraukti maisot, olu maisījumu lēnām, tievā strūkliņā lej iekšā karstajā olas piena maisījumā. Šo nedrīkst sasteigt, jo, stauji ielejot olas dzeltenumu verdošā šķidrumā, tas sarecēs un izveidos kunkulīšus. Ja nepieciešams, izkāš caur smalku sietu. Masu atdzesē un sastrādā saldējuma mašīnā vai arī liek saldētavā uz vismaz piecām stundām, laiku pa laikam apmaisot.

Rabarberus, zemeņu dzērienu, citronu sulu un pūdercukuru liek katliņā un vāra, līdz rabarberi kļuvuši mīksti. Pievieno vaniļas cukuru. Kartupeļu cieti izšķīdina nelielā auksta ūdens daudzumā, tad iemaisa kompotā. Pasniedz remdenu vai aukstu kopā ar saldējumu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku rulete ar karameļu pildījumu un brūkleņu glazūru

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Dzēriens “Ziemas pasaka”

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.