Sastāvdaļas
Saldējumam
4 olu dzeltenumi
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
10 g vaniļas cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
100 ml Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
3-5 g malta kanēļa
Kompotam
500 g sasmalcinātu rabarberu
250 ml zemeņu limonādes
15 ml svaigi spiestas citrona sulas
60 g Dansukker pūdercukura
5 ēd. kar. vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
5-10 g kartupeļu cietes
Instrukcijas
Olu dzeltenumus ar cukuru un vaniļas cukuru sakuļ. Pienu, krējumu, sīrupu un kanēli uzvāra un noņem no pīts. Nepārtraukti maisot, olu maisījumu lēnām, tievā strūkliņā lej iekšā karstajā olas piena maisījumā. Šo nedrīkst sasteigt, jo, stauji ielejot olas dzeltenumu verdošā šķidrumā, tas sarecēs un izveidos kunkulīšus. Ja nepieciešams, izkāš caur smalku sietu. Masu atdzesē un sastrādā saldējuma mašīnā vai arī liek saldētavā uz vismaz piecām stundām, laiku pa laikam apmaisot.
Rabarberus, zemeņu dzērienu, citronu sulu un pūdercukuru liek katliņā un vāra, līdz rabarberi kļuvuši mīksti. Pievieno vaniļas cukuru. Kartupeļu cieti izšķīdina nelielā auksta ūdens daudzumā, tad iemaisa kompotā. Pasniedz remdenu vai aukstu kopā ar saldējumu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.