Princešu kūkas mafini

Šie kēksiņi garšo tikpat karaliski, kā izskatās. Būtībā tie ir miniatūra zviedru marcipāna-vaniļas kūkas versija.

12 gab.

2 stundas

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Aveņu ievārījumam
250 g aveņu
125 g Dansukker Ievārījuma cukura

Vārītajam krēmam
0,5 vaniļas pāksts
250 ml piena
4 olas dzeltenumi
45 g Dansukker baltā cukura
5 g vaniļas cukura
30 g kukurūzas vai kartupeļu cietes
25 g sviesta istabas temperatūrā

Kēksiņiem
100 g sviesta
75 ml piena
2 olas
90 g Dansukker baltā cukura
5 g vaniļas cukura
140 g kviešu miltu
5 g cepamā pulvera
Papīra vai silikona formiņas kēksiņu cepšanai

Dekorēšanai
Marcipāna masa
Dansukker pūdercukurs
50 g baltās šokolādes

Instrukcijas

Vispirms pagatavo aveņu ievārījumu. Ogas pārlasa, bet katliņā, pievieno ievārījuma cukuru un vāra 3-4 minūtes. Ja nepieciešams, nosmeļ putas. Verdošu ievārījumu pilda tīrās, izmazgātās burciņās, cieši aizvāko un uzglabā vēsumā. 

Pagatavo vārīto krēmu. Pienu kopā ar mīkstumu no vaniļas pāksts uzvāra. 
Olu dzeltenumus, cukuru, vaniļas cukuru un cieti sakuļ mīkstās putās. Nepārtraucot kulšanu, tievā strūkliņā ielej karsto pienu. Šķidrumu lej atpakaļ katliņā  un,  nepārtraukti kuļot, uzkarsē. Kad krēms sabiezējis, noņem to no plīts un pa maziem gabaliņiem iekuļ sviestu. Krēmu izberž caur sietu un novieto vēsumā.  

Pagatavo kēksiņus. Sviestu izkausē. Pievieno pienu. Olas ar vaniļas cukuru sakuļ putās un pievieno piena maisījumam.

Atsevišķā bļodā samaisa miltus ar cepamo pulveri un iecilā mīklā. Mīklu ar karoti liek formiņās, piepildot aptuveni 2/3 no tilpuma. Katrā formiņā mīklas viducī iespiež tējkarotes apjomu aveņu ievārījuma.  

Cep krāsns vidējā daļā 225 °C 10-12 minūtes. Atdzesē uz restītes.

Katra kēksiņa vidū izveido iedobi un iepilda tajā vārīto krēmu. Saputo putukrējumu un caur dekorēšanas tūtiņu uzspiež uz kēksiņa. 

Izkausē balto šokolādi. Galda virsmu pārkaisa ar pūdercukuru un uz tā izrullē plānā kārtiņā marcipāna masu. No masas izgriež apmēram 60 apļus 5 cm diametrā. Katru aplīti pārloka uz pusēm un pēc tam vēlreiz uz pusēm. Uz katra kēksiņa kārto pa četriem salocītajiem aplīšiem, centrējot to locījuma vietā uz vidu. Sastiprina, izmantojot kausēto šokolādi. Pietur, kamēr šokolāde sastingusi. Rotā ar ēdamajiem ziediem un pūdercukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Valentīns klāj svētku galdu

Visu mīlētāju diena ir katra diena visa gada garumā. Bet tieši 14. februārī mīlestībai ir atvēlēta īpaša vieta. Tad ir viespiemērotākais laiks pagatavot īpaši baudāmu ēdienu pagatavošanai.

Ziemas izbraucieni

Lai viegli slīd, lai sārtums vaigos un priecīgs prāts! Uzņemiet enerģiju, dodoties brīvdienās uz kalniem.

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Mūsu kaprīzajā, ziemeļnieciskajā klimata joslā karstie dzērieni ir cieņā visos gadalaikos. Taču visaugstāk tos novērtē rudenī, kad kļūst vēsāks, un ziemā, kad vajag kaut ko siltu, lai sasildītos pēc slēpošanas izpriecām.

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot?