Sastāvdaļas
Aveņu ievārījumam
250 g aveņu
125 g Dansukker Ievārījuma cukura
Vārītajam krēmam
0,5 vaniļas pāksts
250 ml piena
4 olas dzeltenumi
45 g Dansukker baltā cukura
5 g vaniļas cukura
30 g kukurūzas vai kartupeļu cietes
25 g sviesta istabas temperatūrā
Kēksiņiem
100 g sviesta
75 ml piena
2 olas
90 g Dansukker baltā cukura
5 g vaniļas cukura
140 g kviešu miltu
5 g cepamā pulvera
Papīra vai silikona formiņas kēksiņu cepšanai
Dekorēšanai
Marcipāna masa
Dansukker pūdercukurs
50 g baltās šokolādes
Instrukcijas
Vispirms pagatavo aveņu ievārījumu. Ogas pārlasa, bet katliņā, pievieno ievārījuma cukuru un vāra 3-4 minūtes. Ja nepieciešams, nosmeļ putas. Verdošu ievārījumu pilda tīrās, izmazgātās burciņās, cieši aizvāko un uzglabā vēsumā.
Pagatavo vārīto krēmu. Pienu kopā ar mīkstumu no vaniļas pāksts uzvāra.
Olu dzeltenumus, cukuru, vaniļas cukuru un cieti sakuļ mīkstās putās. Nepārtraucot kulšanu, tievā strūkliņā ielej karsto pienu. Šķidrumu lej atpakaļ katliņā un, nepārtraukti kuļot, uzkarsē. Kad krēms sabiezējis, noņem to no plīts un pa maziem gabaliņiem iekuļ sviestu. Krēmu izberž caur sietu un novieto vēsumā.
Pagatavo kēksiņus. Sviestu izkausē. Pievieno pienu. Olas ar vaniļas cukuru sakuļ putās un pievieno piena maisījumam.
Atsevišķā bļodā samaisa miltus ar cepamo pulveri un iecilā mīklā. Mīklu ar karoti liek formiņās, piepildot aptuveni 2/3 no tilpuma. Katrā formiņā mīklas viducī iespiež tējkarotes apjomu aveņu ievārījuma.
Cep krāsns vidējā daļā 225 °C 10-12 minūtes. Atdzesē uz restītes.
Katra kēksiņa vidū izveido iedobi un iepilda tajā vārīto krēmu. Saputo putukrējumu un caur dekorēšanas tūtiņu uzspiež uz kēksiņa.
Izkausē balto šokolādi. Galda virsmu pārkaisa ar pūdercukuru un uz tā izrullē plānā kārtiņā marcipāna masu. No masas izgriež apmēram 60 apļus 5 cm diametrā. Katru aplīti pārloka uz pusēm un pēc tam vēlreiz uz pusēm. Uz katra kēksiņa kārto pa četriem salocītajiem aplīšiem, centrējot to locījuma vietā uz vidu. Sastiprina, izmantojot kausēto šokolādi. Pietur, kamēr šokolāde sastingusi. Rotā ar ēdamajiem ziediem un pūdercukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.