Princešu kūkas mafini

Šie kēksiņi garšo tikpat karaliski, kā izskatās. Būtībā tie ir miniatūra zviedru marcipāna-vaniļas kūkas versija.

12 gab.

PT1H

2 stundas

Atzīme (17 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Aveņu ievārījumam
250 g aveņu
125 g Dansukker Ievārījuma cukura

Vārītajam krēmam
0,5 vaniļas pāksts
250 ml piena
4 olas dzeltenumi
45 g Dansukker baltā cukura
5 g vaniļas cukura
30 g kukurūzas vai kartupeļu cietes
25 g sviesta istabas temperatūrā

Kēksiņiem
100 g sviesta
75 ml piena
2 olas
90 g Dansukker baltā cukura
5 g vaniļas cukura
140 g kviešu miltu
5 g cepamā pulvera
Papīra vai silikona formiņas kēksiņu cepšanai

Dekorēšanai
Marcipāna masa
Dansukker pūdercukurs
50 g baltās šokolādes

Instrukcijas

Vispirms pagatavo aveņu ievārījumu. Ogas pārlasa, bet katliņā, pievieno ievārījuma cukuru un vāra 3-4 minūtes. Ja nepieciešams, nosmeļ putas. Verdošu ievārījumu pilda tīrās, izmazgātās burciņās, cieši aizvāko un uzglabā vēsumā. 

Pagatavo vārīto krēmu. Pienu kopā ar mīkstumu no vaniļas pāksts uzvāra. 
Olu dzeltenumus, cukuru, vaniļas cukuru un cieti sakuļ mīkstās putās. Nepārtraucot kulšanu, tievā strūkliņā ielej karsto pienu. Šķidrumu lej atpakaļ katliņā  un,  nepārtraukti kuļot, uzkarsē. Kad krēms sabiezējis, noņem to no plīts un pa maziem gabaliņiem iekuļ sviestu. Krēmu izberž caur sietu un novieto vēsumā.  

Pagatavo kēksiņus. Sviestu izkausē. Pievieno pienu. Olas ar vaniļas cukuru sakuļ putās un pievieno piena maisījumam.

Atsevišķā bļodā samaisa miltus ar cepamo pulveri un iecilā mīklā. Mīklu ar karoti liek formiņās, piepildot aptuveni 2/3 no tilpuma. Katrā formiņā mīklas viducī iespiež tējkarotes apjomu aveņu ievārījuma.  

Cep krāsns vidējā daļā 225 °C 10-12 minūtes. Atdzesē uz restītes.

Katra kēksiņa vidū izveido iedobi un iepilda tajā vārīto krēmu. Saputo putukrējumu un caur dekorēšanas tūtiņu uzspiež uz kēksiņa. 

Izkausē balto šokolādi. Galda virsmu pārkaisa ar pūdercukuru un uz tā izrullē plānā kārtiņā marcipāna masu. No masas izgriež apmēram 60 apļus 5 cm diametrā. Katru aplīti pārloka uz pusēm un pēc tam vēlreiz uz pusēm. Uz katra kēksiņa kārto pa četriem salocītajiem aplīšiem, centrējot to locījuma vietā uz vidu. Sastiprina, izmantojot kausēto šokolādi. Pietur, kamēr šokolāde sastingusi. Rotā ar ēdamajiem ziediem un pūdercukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Piparkūku rulete ar karameļu pildījumu un brūkleņu glazūru

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.

Ziemassvētku cepumi

Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.

Dzēriens “Ziemas pasaka”, Karstvīna sours

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.