Sastāvdaļas
2 kg plūškoka ogu ķekaru
0,5 kg ābolu
500 ml ūdens
600 g Dansukker baltā smalkā cukura uz litru izkāsta šķidruma
Instrukcijas
Ogas un ābolus noskalo. Atdala ogas no zariņiem, ābolus sagriež daiviņās. Liek katlā, pielej ūdeni, uzvāra. Uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns apm. 30 minūtes. Ļauj šķidrumam iztecēt caur audekla filtru 30 minūtes. Nomēra šķidruma tilpumu un ielej šķidrumu katliņā. Pieliek cukuru, uzvāra un ļauj vārīties 5 minūtes, nepārtraukti maisot. Noņem putas. Lej karstās, tīrās pudelēs, aizvāko un uzglabā ledusskapī.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.
Ziemassvētku cepumi
Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.