Plūškoka ogu dzēriens

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

2 kg plūškoka ogu ķekaru
0,5 kg ābolu
500 ml ūdens
600 g Dansukker baltā smalkā cukura uz litru izkāsta šķidruma

Instrukcijas

Ogas un ābolus noskalo. Atdala ogas no zariņiem, ābolus sagriež daiviņās. Liek katlā, pielej ūdeni, uzvāra. Uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns apm. 30 minūtes. Ļauj šķidrumam iztecēt caur audekla filtru 30 minūtes. Nomēra šķidruma tilpumu un ielej šķidrumu katliņā. Pieliek cukuru, uzvāra un ļauj vārīties 5 minūtes, nepārtraukti maisot. Noņem putas. Lej karstās, tīrās pudelēs, aizvāko un uzglabā ledusskapī.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi

Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.