Sastāvdaļas
200 g sviesta
90 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
70 g Dansukker Zeltainā sīrupa
210-240 g kviešu miltu
70 g auzu pārslu
6-7 plūmes
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.
Ietauko apaļu tortes formu 25 cm diametrā.
Sviestu izkausē. Pievieno cukuru, sīrupu, miltus un auzu pārslas. Visu sastrādā mīklā un novieto uz 10 minūtēm vēsumā.
Divas trešdaļas mīklas izklāj kūkas formā. Ar iemiltotām rokām mīklu kārtīgi piespiež arī pie formas maliņām un stūrīšos.
Plūmes noskalo, pārgriež un izņem kauliņus. Plūmju pusītes kārto uz mīklas pamatnes aplī, sākot no centra. Pāri pārkaisa drumstalās saberztu atlikušo mīklas daļu.
Cep krāsns vidējā daļā 25 minūtes. Pasniedz ar vaniļas mērci vai saldējumu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.