Sastāvdaļas
200 g sviesta
90 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
70 g Dansukker Zeltainā sīrupa
210-240 g kviešu miltu
70 g auzu pārslu
6-7 plūmes
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.
Ietauko apaļu tortes formu 25 cm diametrā.
Sviestu izkausē. Pievieno cukuru, sīrupu, miltus un auzu pārslas. Visu sastrādā mīklā un novieto uz 10 minūtēm vēsumā.
Divas trešdaļas mīklas izklāj kūkas formā. Ar iemiltotām rokām mīklu kārtīgi piespiež arī pie formas maliņām un stūrīšos.
Plūmes noskalo, pārgriež un izņem kauliņus. Plūmju pusītes kārto uz mīklas pamatnes aplī, sākot no centra. Pāri pārkaisa drumstalās saberztu atlikušo mīklas daļu.
Cep krāsns vidējā daļā 25 minūtes. Pasniedz ar vaniļas mērci vai saldējumu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.