Plūmju pīrāgs

Sulīgs plūmju pildījums uz stingras biskvīta pamatnes un kraukšķīgām cepumu drumstalām pāri. Plūmju vietā var izmantot arī citas ogas. Vasaras klasika!

6-8 porcijas

PT55M

1 stunda

Atzīme (54 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

200 g sviesta
90 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
70 g Dansukker Zeltainā sīrupa
210-240 g kviešu miltu
70 g auzu pārslu
6-7 plūmes

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Ietauko apaļu tortes formu 25 cm diametrā.

Sviestu izkausē. Pievieno cukuru, sīrupu, miltus un auzu pārslas. Visu sastrādā mīklā un novieto uz 10 minūtēm vēsumā. 

Divas trešdaļas mīklas izklāj kūkas formā. Ar iemiltotām rokām mīklu kārtīgi piespiež arī pie formas maliņām un stūrīšos. 

Plūmes noskalo, pārgriež un izņem kauliņus. Plūmju pusītes kārto uz mīklas pamatnes aplī, sākot no centra. Pāri pārkaisa drumstalās saberztu atlikušo mīklas daļu. 

Cep krāsns vidējā daļā 25 minūtes. Pasniedz ar vaniļas mērci vai saldējumu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.