Sastāvdaļas
200 g sviesta
90 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
70 g Dansukker Zeltainā sīrupa
210-240 g kviešu miltu
70 g auzu pārslu
6-7 plūmes
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.
Ietauko apaļu tortes formu 25 cm diametrā.
Sviestu izkausē. Pievieno cukuru, sīrupu, miltus un auzu pārslas. Visu sastrādā mīklā un novieto uz 10 minūtēm vēsumā.
Divas trešdaļas mīklas izklāj kūkas formā. Ar iemiltotām rokām mīklu kārtīgi piespiež arī pie formas maliņām un stūrīšos.
Plūmes noskalo, pārgriež un izņem kauliņus. Plūmju pusītes kārto uz mīklas pamatnes aplī, sākot no centra. Pāri pārkaisa drumstalās saberztu atlikušo mīklas daļu.
Cep krāsns vidējā daļā 25 minūtes. Pasniedz ar vaniļas mērci vai saldējumu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.