Plūmju pīrāgs

Sulīgs plūmju pildījums uz stingras biskvīta pamatnes un kraukšķīgām cepumu drumstalām pāri. Plūmju vietā var izmantot arī citas ogas. Vasaras klasika!

6-8 porcijas

1 stunda

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

200 g sviesta
90 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
70 g Dansukker Zeltainā sīrupa
210-240 g kviešu miltu
70 g auzu pārslu
6-7 plūmes

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Ietauko apaļu tortes formu 25 cm diametrā.

Sviestu izkausē. Pievieno cukuru, sīrupu, miltus un auzu pārslas. Visu sastrādā mīklā un novieto uz 10 minūtēm vēsumā. 

Divas trešdaļas mīklas izklāj kūkas formā. Ar iemiltotām rokām mīklu kārtīgi piespiež arī pie formas maliņām un stūrīšos. 

Plūmes noskalo, pārgriež un izņem kauliņus. Plūmju pusītes kārto uz mīklas pamatnes aplī, sākot no centra. Pāri pārkaisa drumstalās saberztu atlikušo mīklas daļu. 

Cep krāsns vidējā daļā 25 minūtes. Pasniedz ar vaniļas mērci vai saldējumu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi

Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.