Sastāvdaļas
750 g plūmju
50 g Dansukker Farīna cukura
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Mīklai
180 g kviešu miltu
5 g cepamā pulvera
75 g Dansukker baltā smalkā cukura
125 g gabaliņos sagriezta sviesta vai margarīna
1 ola
100 ml piena
Dekorēšanai
10 g Dansukker pūdercukura
1 g malta kanēļa
Instrukcijas
Plūmes nomazgā, pārgriež uz pusēm, izgriež kauliņus. Kārto cepešpannā ar apaļo pusi uz leju. Pārkaisa ar Farīna cukuru. Bļodā samaisa mīklu, cepamo pulveri un cukuru. Pievieno taukvielas, pavirši samīca. Pievieno olas un pienu, un maisa, līdz iegūst viendabīgu konsistenci. Maisījumu pārliek pāri plūmēm. Cep krāsns vidusdaļā 175°C apm. 30 minūtes. Pūdercukuru samaisa ar kanēli un pārber pāri kūkai īsi pirms pasniegšanas.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.