Plūmju kūka

14 gab.

Atzīme (20 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas mīklai/pamatnei
150 g sviesta
80 g Dansukker Demerara cukura
225 g kviešu miltu
3 g cepamā pulvera
1 ola

Sastāvdaļas pildījumam
500 g tumšo plūmju (bez kauliņiem)
100 g plūmju sulas
60 g mannas putraimu
150 g Dansukker Farīna cukura

Sastāvdaļas drumstalām
100 g sviesta
100 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
120 g kviešu miltu
35 g mandeļu skaidiņu

Sastāvdaļas kanēļa krēmam
150 g saldā krējuma
40 g Dansukker Kanēļcukura
4 g Dansukker Vaniļas cukura

Instrukcijas

Mīklas pagatavošana
Cukuru ar sviestu un olu sajauc viendabīgā masā. Pievieno miltus un samīca mīklā. Mīklu izveltnē cepamformā, cep cepeškrāsnī 12 minūtes 180°C temperatūrā.

Pildījuma pagatavošana
Tumšās plūmes notīra, izņem kauliņus, sagriež gabalos un kopā ar sulu savāra biezenī. Pievieno cukuru un mannas maisījumu un turpina vārīt vēl 2 minūtes.

Drumstalu pagatavošana
Sviestu, cukuru, miltus un mandeļu skaidiņas samaisa kopā. Saberž līdz drumstalu konsistencei.

Krēma pagatavošana
Saldo krējumu, kanēļcukuru un vaniļas cukuru saputo līdz stingrai krēma konsistencei.

Pildījumu izlej uz izceptās mīklas, pārkaisa ar drumstalām un cep cepeškrāsnī 15 minūtes 190 °C temperatūrā. Pasniedz ar kanēļa krēmu.

Receptes autori: Maija un Jānis Kairi

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.