Plūmju kūka - Receptes

Plūmju kūka

14 gab.
Plūmju kūka
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Sastāvdaļas mīklai/pamatnei

    • 150 g sviesta
    • 80 g Dansukker Demerara cukura
    • 225 g kviešu miltu
    • 3 g cepamā pulvera
    • 1 ola

    Sastāvdaļas pildījumam

    • 500 g tumšo plūmju (bez kauliņiem)
    • 100 g plūmju sulas
    • 60 g mannas putraimu
    • 150 g Dansukker Farīna cukura

    Sastāvdaļas drumstalām

    • 100 g sviesta
    • 100 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
    • 120 g kviešu miltu
    • 35 g mandeļu skaidiņu

    Sastāvdaļas kanēļa krēmam

    • 150 g saldā krējuma
    • 40 g Dansukker Kanēļcukura
    • 4 g Dansukker Vaniļas cukura

    Mīklas pagatavošana
    Cukuru ar sviestu un olu sajauc viendabīgā masā. Pievieno miltus un samīca mīklā. Mīklu izveltnē cepamformā, cep cepeškrāsnī 12 minūtes 180°C temperatūrā.

    Pildījuma pagatavošana
    Tumšās plūmes notīra, izņem kauliņus, sagriež gabalos un kopā ar sulu savāra biezenī. Pievieno cukuru un mannas maisījumu un turpina vārīt vēl 2 minūtes.

    Drumstalu pagatavošana
    Sviestu, cukuru, miltus un mandeļu skaidiņas samaisa kopā. Saberž līdz drumstalu konsistencei.

    Krēma pagatavošana
    Saldo krējumu, kanēļcukuru un vaniļas cukuru saputo līdz stingrai krēma konsistencei.

    Pildījumu izlej uz izceptās mīklas, pārkaisa ar drumstalām un cep cepeškrāsnī 15 minūtes 190 °C temperatūrā. Pasniedz ar kanēļa krēmu.

    Receptes autori: Maija un Jānis Kairi


    ;