Plūmju kūka

14 gab.

Atzīme (22 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas mīklai/pamatnei
150 g sviesta
80 g Dansukker Demerara cukura
225 g kviešu miltu
3 g cepamā pulvera
1 ola

Sastāvdaļas pildījumam
500 g tumšo plūmju (bez kauliņiem)
100 g plūmju sulas
60 g mannas putraimu
150 g Dansukker Farīna cukura

Sastāvdaļas drumstalām
100 g sviesta
100 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
120 g kviešu miltu
35 g mandeļu skaidiņu

Sastāvdaļas kanēļa krēmam
150 g saldā krējuma
40 g Dansukker Kanēļcukura
4 g Dansukker Vaniļas cukura

Instrukcijas

Mīklas pagatavošana
Cukuru ar sviestu un olu sajauc viendabīgā masā. Pievieno miltus un samīca mīklā. Mīklu izveltnē cepamformā, cep cepeškrāsnī 12 minūtes 180°C temperatūrā.

Pildījuma pagatavošana
Tumšās plūmes notīra, izņem kauliņus, sagriež gabalos un kopā ar sulu savāra biezenī. Pievieno cukuru un mannas maisījumu un turpina vārīt vēl 2 minūtes.

Drumstalu pagatavošana
Sviestu, cukuru, miltus un mandeļu skaidiņas samaisa kopā. Saberž līdz drumstalu konsistencei.

Krēma pagatavošana
Saldo krējumu, kanēļcukuru un vaniļas cukuru saputo līdz stingrai krēma konsistencei.

Pildījumu izlej uz izceptās mīklas, pārkaisa ar drumstalām un cep cepeškrāsnī 15 minūtes 190 °C temperatūrā. Pasniedz ar kanēļa krēmu.

Receptes autori: Maija un Jānis Kairi

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.