Sastāvdaļas
Pamatnei
100 g sviesta istabas temperatūrā
1 ola
150 g kviešu miltu
50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
1 šķipsniņa sāls
Pildījumam
75 g mandeļu pastas
25 g sviesta
0,25 tējkarotes svaigi malta kardamona
3 lielas plūmes
Dekoram
Mandeļu pārslas
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Visas mīklas sastāvdaļas sastrādā virtuves kombainā vai ar rokām. Atdzesē ledusskapī apmēram 30 minūtes.
Kamēr mīkla dzesējas, sagatavo pildījumu. Mandeļu pastu sarīvē un sakuļ kopā ar sviestu un kardamonu. Plūmes noskalo, izņem kauliņus un sagriež daiviņās.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 °C (augšējā un apakšējā karstuma režīmā).
Mīklu izliek uz miltiem apkaisīta cepamā papīra un izrullē apmēram 30 cm diametra apļa formā. Apļa centrā klāj pildījumu, tam pāri kārto plūmju daiviņas. Pamatnes malas uzloka uz augšu, apsmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.
Cep cepeškrāsns vidū apmēram 30–35 minūtes, līdz galete ir zeltaini brūna. Atdzesē un pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. Ja vēlas, var pasniegt ar vaniļas saldējumu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.