Sastāvdaļas
Pamatnei
100 g sviesta istabas temperatūrā
1 ola
150 g kviešu miltu
50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
1 šķipsniņa sāls
Pildījumam
75 g mandeļu pastas
25 g sviesta
0,25 tējkarotes svaigi malta kardamona
3 lielas plūmes
Dekoram
Mandeļu pārslas
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Visas mīklas sastāvdaļas sastrādā virtuves kombainā vai ar rokām. Atdzesē ledusskapī apmēram 30 minūtes.
Kamēr mīkla dzesējas, sagatavo pildījumu. Mandeļu pastu sarīvē un sakuļ kopā ar sviestu un kardamonu. Plūmes noskalo, izņem kauliņus un sagriež daiviņās.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 °C (augšējā un apakšējā karstuma režīmā).
Mīklu izliek uz miltiem apkaisīta cepamā papīra un izrullē apmēram 30 cm diametra apļa formā. Apļa centrā klāj pildījumu, tam pāri kārto plūmju daiviņas. Pamatnes malas uzloka uz augšu, apsmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.
Cep cepeškrāsns vidū apmēram 30–35 minūtes, līdz galete ir zeltaini brūna. Atdzesē un pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. Ja vēlas, var pasniegt ar vaniļas saldējumu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
 
			Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
 
			Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
 
			Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
 
			Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.
 
			Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
 
			Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.
