Sastāvdaļas
600 ml remdena ūdens
2 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
2 tējk. sāls
3 ēd. kar. eļļas
1 tējk. samalta kumīna
200 ml plēkšņu kviešu pārslu
50 ml linsēklu
200 ml Manitobas miltu (milti ar ļoti augstu lipekļa saturu)
1200 ml sijātu plēkšņu kviešu miltu
Instrukcijas
Raugu iedrupina bļodā. Pievieno ūdeni un maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Iemaisa sīrupu, sāli, eļļu, kumīnu, plēkšņu kviešu pārslas un linsēklas. Iestrādā miltus. Mīkla iznāks visai irdena.
Mīklu liek uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem. Saplacina mīklu līdz 2 cm biezumam. Viegli apkaisa ar miltiem, pārsedz pāri dvielīti un atstāj uzbriest uz stundu.
Sasilda cpeškrāsni līdz 250°C. Mīklu sagriež atsevišķās daļās garenu plāceņu formā un izvieto tos uz plāts, kas noklāta ar pergamentu. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 15 minūtes. Izņem ārā un liek uz režģa atdzist.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.
Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?
Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!
Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.
Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.