Sastāvdaļas
600 ml remdena ūdens
2 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
2 tējk. sāls
3 ēd. kar. eļļas
1 tējk. samalta kumīna
200 ml plēkšņu kviešu pārslu
50 ml linsēklu
200 ml Manitobas miltu (milti ar ļoti augstu lipekļa saturu)
1200 ml sijātu plēkšņu kviešu miltu
Instrukcijas
Raugu iedrupina bļodā. Pievieno ūdeni un maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Iemaisa sīrupu, sāli, eļļu, kumīnu, plēkšņu kviešu pārslas un linsēklas. Iestrādā miltus. Mīkla iznāks visai irdena.
Mīklu liek uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem. Saplacina mīklu līdz 2 cm biezumam. Viegli apkaisa ar miltiem, pārsedz pāri dvielīti un atstāj uzbriest uz stundu.
Sasilda cpeškrāsni līdz 250°C. Mīklu sagriež atsevišķās daļās garenu plāceņu formā un izvieto tos uz plāts, kas noklāta ar pergamentu. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 15 minūtes. Izņem ārā un liek uz režģa atdzist.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.