Sastāvdaļas
200 g sviesta
190 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
210 g Dansukker Dzidrā sīrupa
2 olas
240 g kviešu miltu
8 g cepamā pulvera
1 šķipsniņa sāls
100 g baltās šokolādes
50 g mandeļu
100 g jāņogu
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C ventilatora režīmā.
Sviestu, muscovado cukuru un dzidro sīrupu kārtīgi sakuļ un pievieno olas.
Miltus, cepamo pulveri un sāli samaisa atsevišķā bļodā un pievieno sviesta-cukura masai.
Šokolādi un mandeles sadrupina un arī pievieno mīklai. Visbeidzot iemaisa jāņogas. Ietauko cepešpannu 25 cm diametrā un lej masu vienmērīgā kārtā.
Cep krāsns vidējā daļā 30-40 minūtes vai uz grila brīvā dabā 10-15 minūtes, nosegtu ar vāku. Pirms pasniegšanas nedaudz atdzesē un pasniedz kopā ar saldējumu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.