Sastāvdaļas
200 g sviesta
190 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
210 g Dansukker Dzidrā sīrupa
2 olas
240 g kviešu miltu
8 g cepamā pulvera
1 šķipsniņa sāls
100 g baltās šokolādes
50 g mandeļu
100 g jāņogu
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C ventilatora režīmā.
Sviestu, muscovado cukuru un dzidro sīrupu kārtīgi sakuļ un pievieno olas.
Miltus, cepamo pulveri un sāli samaisa atsevišķā bļodā un pievieno sviesta-cukura masai.
Šokolādi un mandeles sadrupina un arī pievieno mīklai. Visbeidzot iemaisa jāņogas. Ietauko cepešpannu 25 cm diametrā un lej masu vienmērīgā kārtā.
Cep krāsns vidējā daļā 30-40 minūtes vai uz grila brīvā dabā 10-15 minūtes, nosegtu ar vāku. Pirms pasniegšanas nedaudz atdzesē un pasniedz kopā ar saldējumu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.