Sastāvdaļas
Pamatnei
100 g pistāciju
170 g miltu
80 g Dansukker pūdercukura
115 g auksta sviesta
1–2 ēdamkarotes auksta ūdens
0,5 tējkarotes sāls
Panna cotta
230 ml piena
230 ml saldā krējuma
3 ēdamkarotes Dansukker baltā cukura
2 tējkarotes želatīna
2 ēdamkarotes rožūdens
šķipsna sāls
1 ola
Rožūdens un aveņu želejai
220 ml ūdens
120 g aveņu
2 ēdamkarotes rožūdens
140 g Dansukker želejas cukura “Multi”
Instrukcijas
Pistācijas sablendē virtuves kombainā, līdz izveidojas miltiem līdzīga konsistence. Pievieno miltus, cukuru, sāli un blendē, līdz sajaucies. Pievieno sviesta gabaliņus un sablendē, līdz masa atgādina rīvmaizi. Pievieno ūdeni un blendē, līdz veidojas mīkla.
No mīklas izveido plakanu diskam līdzīgu formu. Ietin cepamajā papīrā, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
Mīklu izrullē 3 mm biezumā un ieklāj 20 cm lielā tartes formā. Pamatni sadursta ar dakšiņu un liek saldētavā uz 10 minūtēm.
Pirms cepšanas apsmērē ar sakultu olas baltumu. Cep 20 minūtes 180 °C sakarsētā krāsnī. Ļauj pilnībā atdzist.
Pagatavo panna cotta. Katliņā lej aukstu pienu, pārkaisa to ar želatīnu, ko uzbriedina 10 minūtes. Tad pievieno cukuru un katliņu liek uz lēnas uguns un karsē, kamēr želatīns un cukurs izkusis. Pienam nevajadzētu ļaut uzvārīties. Noņem no uguns un iemaisa saldo krējumu, rožūdeni un sāli.
Pamatnē ielej tikai pāris karotes panna cotta, lai tā viegli pārklātu pamatni, liek ledusskapī un ļauj sacietēt. Kad pamatnes pirmā kārta sacietējusi, ir droši liet visu panna cotta masu. Liek ledusskapī uz 2 stundām.
Pagatavo aveņu želeju. Sablendē avenes, un masu izspiež caur sietiņu. Katliņā lej ūdeni, aveņu sulu, rožūdeni, cukuru un karsē uz lēnas uguns, līdz cukurs izkusis. Atdzesē, pirms pārlej pāri panna cotta masai, liek atpakaļ ledusskapī un ļauj sacietēt vismaz 1 stundu.
Dekorē ar sasmalcinātām pistācijām, svaigām ogām vai rožu lapiņām.
Receptes autore: Ilze Prūse
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļov
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu saldumi
Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Cepam ar citroniem un apelsīniem
Apelsīni un citroni saistās ar ziemu un ļoti labi noder konditorejas izstrādājumu gatavošanā.

Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Lieliski sasilda aukstajā laikā
Mūsu kaprīzajā, ziemeļnieciskajā klimata joslā karstie dzērieni ir cieņā visos gadalaikos. Taču visaugstāk tos novērtē rudenī, kad kļūst vēsāks, un ziemā, kad vajag kaut ko siltu, lai sasildītos pēc slēpošanas izpriecām.

Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot?