Pistāciju un rožūdens panna cotta tarte

Maiga un rožaina panna cotta, iepildīta kraukšķīgā tartes formā. Lai izdevušies svētki, lai skaists un garšīgs svētku mielasta galds!

8 porcijas

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pamatnei
100 g pistāciju
170 g miltu
80 g Dansukker pūdercukura
115 g auksta sviesta
1–2 ēdamkarotes auksta ūdens
0,5 tējkarotes sāls

Panna cotta
230 ml piena
230 ml saldā krējuma
3 ēdamkarotes Dansukker baltā cukura
2 tējkarotes želatīna
2 ēdamkarotes rožūdens
šķipsna sāls
1 ola

Rožūdens un aveņu želejai
220 ml ūdens
120 g aveņu
2 ēdamkarotes rožūdens
140 g Dansukker želejas cukura “Multi”

Instrukcijas

Pistācijas sablendē virtuves kombainā, līdz izveidojas miltiem līdzīga konsistence. Pievieno miltus, cukuru, sāli un blendē, līdz sajaucies. Pievieno sviesta gabaliņus un sablendē, līdz masa atgādina rīvmaizi. Pievieno ūdeni un blendē, līdz veidojas mīkla.

No mīklas izveido plakanu diskam līdzīgu formu. Ietin cepamajā papīrā, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
Mīklu izrullē  3 mm biezumā un ieklāj 20 cm lielā tartes formā. Pamatni sadursta ar dakšiņu un liek saldētavā uz 10 minūtēm.

Pirms cepšanas apsmērē ar sakultu olas baltumu. Cep 20 minūtes 180 °C sakarsētā krāsnī. Ļauj pilnībā atdzist.

Pagatavo panna cotta. Katliņā lej aukstu pienu, pārkaisa to ar želatīnu, ko uzbriedina 10 minūtes. Tad pievieno cukuru un katliņu liek uz lēnas uguns un karsē, kamēr želatīns un cukurs izkusis. Pienam nevajadzētu ļaut uzvārīties. Noņem no uguns un iemaisa saldo krējumu, rožūdeni un sāli. 
Pamatnē ielej tikai pāris karotes panna cotta, lai tā viegli pārklātu pamatni, liek ledusskapī un ļauj sacietēt. Kad pamatnes pirmā kārta sacietējusi, ir droši liet visu panna cotta masu. Liek ledusskapī uz 2 stundām.

Pagatavo aveņu želeju. Sablendē avenes, un masu izspiež caur sietiņu. Katliņā lej ūdeni, aveņu sulu, rožūdeni, cukuru un karsē uz lēnas uguns, līdz cukurs izkusis. Atdzesē, pirms pārlej pāri panna cotta masai, liek atpakaļ ledusskapī un ļauj sacietēt vismaz 1 stundu. 

Dekorē ar sasmalcinātām pistācijām, svaigām ogām vai rožu lapiņām.

Receptes autore: Ilze Prūse
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļov

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.