Pīrādziņi

Atzīme (3 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīklai
600 g miltu
60 g Dansukker baltā cukura
15 g sāls
1 ola + 2 olas pārsmērēšanai
400 g piena
100 g saldā krējuma
100 g sviesta
11 g sausā rauga
Pildījumam
200 g žāvētas cūkgaļas (cauraudzītis)
1 vidēji liels sīpols
Naža gals maltu melno piparu
Sāls pēc garšas

Instrukcijas

Pienu kopā ar saldo krējumu, sāli un cukuru uzsilda. Pievieno olas un miltus, kas samaisīti ar sauso raugu. Samīca mīklu, beigu posmā iestrādājot mīkstu sviestu. Turpina mīcīt, līdz mīkla kļuvusi viendabīga un nelīp pie rokām. Ja mīklu gatavo mikserī, tad gatava tā ir savēlusies vienā pikucī.

Mīklu atstāj „atpūsties” uz 30  minūtēm, tad atspaida un izrullē. Vienu mīklas maliņu izspaida plānāku, uzliek pildījumu, aizloka ciet un ar glāzi izspiež mēnestiņa formu.

Kārtojot uz pannas, locījuma vieta jāliek uz leju, lai pīrādziņš „nesmaidītu” (neizliektos), kad to izņems no krāsns. Bet, ja patīk “smaidīgi” pīrāgi, tad šuvīti liek uz augšu (jāatceras, ka cepoties mīkla pacelsies un pildījums var iztecēt). Kad pīrāgu panna pilna, to atstāj uz 15 minūtēm uzrūgt, tad pārsmērē ar olu un cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 12-16 minūtes, līdz pīrādziņi ir  zeltaini brūni.

Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Fotogrāfs: Gvido Kajons

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.