Sastāvdaļas
Mīklai
600 g miltu
60 g Dansukker baltā cukura
15 g sāls
1 ola + 2 olas pārsmērēšanai
400 g piena
100 g saldā krējuma
100 g sviesta
11 g sausā rauga
Pildījumam
200 g žāvētas cūkgaļas (cauraudzītis)
1 vidēji liels sīpols
Naža gals maltu melno piparu
Sāls pēc garšas
Instrukcijas
Pienu kopā ar saldo krējumu, sāli un cukuru uzsilda. Pievieno olas un miltus, kas samaisīti ar sauso raugu. Samīca mīklu, beigu posmā iestrādājot mīkstu sviestu. Turpina mīcīt, līdz mīkla kļuvusi viendabīga un nelīp pie rokām. Ja mīklu gatavo mikserī, tad gatava tā ir savēlusies vienā pikucī.
Mīklu atstāj „atpūsties” uz 30 minūtēm, tad atspaida un izrullē. Vienu mīklas maliņu izspaida plānāku, uzliek pildījumu, aizloka ciet un ar glāzi izspiež mēnestiņa formu.
Kārtojot uz pannas, locījuma vieta jāliek uz leju, lai pīrādziņš „nesmaidītu” (neizliektos), kad to izņems no krāsns. Bet, ja patīk “smaidīgi” pīrāgi, tad šuvīti liek uz augšu (jāatceras, ka cepoties mīkla pacelsies un pildījums var iztecēt). Kad pīrāgu panna pilna, to atstāj uz 15 minūtēm uzrūgt, tad pārsmērē ar olu un cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 12-16 minūtes, līdz pīrādziņi ir zeltaini brūni.
Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Fotogrāfs: Gvido Kajons
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.