Pīrādziņi

Atzīme (3 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīklai
600 g miltu
60 g Dansukker baltā cukura
15 g sāls
1 ola + 2 olas pārsmērēšanai
400 g piena
100 g saldā krējuma
100 g sviesta
11 g sausā rauga
Pildījumam
200 g žāvētas cūkgaļas (cauraudzītis)
1 vidēji liels sīpols
Naža gals maltu melno piparu
Sāls pēc garšas

Instrukcijas

Pienu kopā ar saldo krējumu, sāli un cukuru uzsilda. Pievieno olas un miltus, kas samaisīti ar sauso raugu. Samīca mīklu, beigu posmā iestrādājot mīkstu sviestu. Turpina mīcīt, līdz mīkla kļuvusi viendabīga un nelīp pie rokām. Ja mīklu gatavo mikserī, tad gatava tā ir savēlusies vienā pikucī.

Mīklu atstāj „atpūsties” uz 30  minūtēm, tad atspaida un izrullē. Vienu mīklas maliņu izspaida plānāku, uzliek pildījumu, aizloka ciet un ar glāzi izspiež mēnestiņa formu.

Kārtojot uz pannas, locījuma vieta jāliek uz leju, lai pīrādziņš „nesmaidītu” (neizliektos), kad to izņems no krāsns. Bet, ja patīk “smaidīgi” pīrāgi, tad šuvīti liek uz augšu (jāatceras, ka cepoties mīkla pacelsies un pildījums var iztecēt). Kad pīrāgu panna pilna, to atstāj uz 15 minūtēm uzrūgt, tad pārsmērē ar olu un cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 12-16 minūtes, līdz pīrādziņi ir  zeltaini brūni.

Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Fotogrāfs: Gvido Kajons

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.