Pīrādziņi - Receptes

Pīrādziņi

Pīrādziņi
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

    Mīklai

    • 600 g miltu
    • 60 g Dansukker baltā cukura
    • 15 g sāls
    • 1 ola + 2 olas pārsmērēšanai
    • 400 g piena
    • 100 g saldā krējuma
    • 100 g sviesta
    • 11 g sausā rauga

    Pildījumam

    • 200 g žāvētas cūkgaļas (cauraudzītis)
    • 1 vidēji liels sīpols
    • Naža gals maltu melno piparu
    • Sāls pēc garšas

    Pienu kopā ar saldo krējumu, sāli un cukuru uzsilda. Pievieno olas un miltus, kas samaisīti ar sauso raugu. Samīca mīklu, beigu posmā iestrādājot mīkstu sviestu. Turpina mīcīt, līdz mīkla kļuvusi viendabīga un nelīp pie rokām. Ja mīklu gatavo mikserī, tad gatava tā ir savēlusies vienā pikucī.

    Mīklu atstāj „atpūsties” uz 30  minūtēm, tad atspaida un izrullē. Vienu mīklas maliņu izspaida plānāku, uzliek pildījumu, aizloka ciet un ar glāzi izspiež mēnestiņa formu.

    Kārtojot uz pannas, locījuma vieta jāliek uz leju, lai pīrādziņš „nesmaidītu” (neizliektos), kad to izņems no krāsns. Bet, ja patīk “smaidīgi” pīrāgi, tad šuvīti liek uz augšu (jāatceras, ka cepoties mīkla pacelsies un pildījums var iztecēt). Kad pīrāgu panna pilna, to atstāj uz 15 minūtēm uzrūgt, tad pārsmērē ar olu un cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 12-16 minūtes, līdz pīrādziņi ir  zeltaini brūni.

    Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
    Fotogrāfs: Gvido Kajons


    ;