Piparmētru mēnestiņi

Apmēram 20-25 gab.

PT55M

1 stunda

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Šokolādes mīkla
135 g Dansukker pūdercukura
1 šķipsniņa sāls
5 g dzeramās sodas
180 g kviešu miltu
40 g kakao pulvera
150 g sviesta istabas temperatūrā

Piparmētru pildījums
240 g Dansukker pūdercukura
10 g vaniļas cukura
150 g sālīta sviesta istabas temperatūrā
Pāris pilienu piparmētru eļļas

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C. 
Visas sastāvdaļas ar rokām sastrādā mīklā, izveltnē 3 mm biezumā un izklāj uz cepampapīra loksnes. Sastāvdaļās minētā daudzuma pietiks divām cepamplātnēm. Ja iespējams, pēc izveltnēšanas atdzesējiet mīklu, lai cepumiem būtu vieglāk cepoties saglabāt formu. 
No izveltnētās mīklas ar formiņu vai glāzes palīdzību izspiež aplīšus un pārgriež tos uz pusēm. Cepumus izretina, jo cepoties tie mazliet palielināsies apjomā. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 8-12 minūtes. Uzmanību! Cepšanas laiks dažādām krāsnīm var atšķirties. Gatavus cepumus atdzesē uz pannas.
Pildījuma pagatavošana: Visas sastāvdaļas, izņemot piparmētru eļļu, ar silikona lāpstiņu sakuļ līdz pastas konsistencei. Nobeigumā pievieno piparmētru eļļu un iepilda dekorēšanas tūtiņā vai maisiņā. Pildījumu izspiež uz viena mēnestiņa apakšējās plaknes un virsū uzspiež otru mēnestiņa pusīti ar virspusi uz augšu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.