Piparmētru mēnestiņi

Apmēram 20-25 gab.

PT55M

1 stunda

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Šokolādes mīkla
135 g Dansukker pūdercukura
1 šķipsniņa sāls
5 g dzeramās sodas
180 g kviešu miltu
40 g kakao pulvera
150 g sviesta istabas temperatūrā

Piparmētru pildījums
240 g Dansukker pūdercukura
10 g vaniļas cukura
150 g sālīta sviesta istabas temperatūrā
Pāris pilienu piparmētru eļļas

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C. 
Visas sastāvdaļas ar rokām sastrādā mīklā, izveltnē 3 mm biezumā un izklāj uz cepampapīra loksnes. Sastāvdaļās minētā daudzuma pietiks divām cepamplātnēm. Ja iespējams, pēc izveltnēšanas atdzesējiet mīklu, lai cepumiem būtu vieglāk cepoties saglabāt formu. 
No izveltnētās mīklas ar formiņu vai glāzes palīdzību izspiež aplīšus un pārgriež tos uz pusēm. Cepumus izretina, jo cepoties tie mazliet palielināsies apjomā. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 8-12 minūtes. Uzmanību! Cepšanas laiks dažādām krāsnīm var atšķirties. Gatavus cepumus atdzesē uz pannas.
Pildījuma pagatavošana: Visas sastāvdaļas, izņemot piparmētru eļļu, ar silikona lāpstiņu sakuļ līdz pastas konsistencei. Nobeigumā pievieno piparmētru eļļu un iepilda dekorēšanas tūtiņā vai maisiņā. Pildījumu izspiež uz viena mēnestiņa apakšējās plaknes un virsū uzspiež otru mēnestiņa pusīti ar virspusi uz augšu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.