Piparkūku virtuļi

Kraukšķīgi no ārpuses, svaigi raudzēti, pufīgi mīklas ripulīši, glazēti ar pūdercukuru un pārkaisīti ar prieku. Dzidrais sīrups ir perfekts palīgs rauga mīklas gatavošanai, jo mīkla ir gaisīgāka un ilgāk saglabā mitrumu.

30 virtuļi

PT1H30M
PT2H
Ziemassvētku kūkas

1,5 stundas + 2–3 stundas rūgšanai

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīkla
25 g svaiga rauga
250 ml piena istabas temperatūrā
140 g Dansukker Dzidrā sīrupa
2 olas
85 g sviesta istabas temperatūrā
25 g piparkūku garšvielu maisījuma
Apmēram 600 g miltu
1 1/2 g sāls

Cepšanai
150 ml neitrālas eļļas

Glazūra
360–480 g Dansukker pūdercukura
Apmēram 90–120 ml klementīnu sulas vai ūdens

Dekorācija
Ziemassvētku rotājumi

Instrukcijas

Raugu sadrupina bļodā un pievieno pienu. Maisa, līdz raugs izšķīdis.

Pievieno sīrupu, olas, sviestu, garšvielas un pusi miltu. Mīklu samīca zīdainā viendabīgā masā. Pievieno sāli, vēl miltus un mīca, līdz mīkla atdalās no bļodas. Tai jābūt nedaudz lipīgai.

Mīklu izrullē uz miltiem apkaisītas virsmas 1 cm biezumā. Ar formīti izspiež apļus 7–8 cm diametrā un katram aplim centrā izveido nelielu caurumu apmēram 2 cm diametrā.

Cepampapīru viegli ieeļļo un izkārto uz tā virtuļus. Pārklāj ar drānu un ļauj uzrūgt 2–3 stundas.

Eļļu uzkarsē līdz 175 °C katliņā ar biezu pamatni, un cep virtuļus pa 2-3 vienlaikus apmēram 1 minūti no katras puses. Notecina uz papīra dvieļa un ļauj pilnībā atdzist.

Pagatavo glazūru, klementīnu sulā iemaisot pūdercukuru.

Katru virtuli iemērc glazūrā, ļauj liekajai glazūrai notecēt un tad pārkaisa ar rotājumiem.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.