Piparkūku siltumnīca

PT1H

apmēram 5 stundas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Piparkūku mīkla
190 g Dansukker ekoloģiskā cukura
700 g Dansukker Zeltainā sīrupa
400 g sviesta
3 olas
1200 g kviešu miltu
10 g dzeramās sodas
18 g malta kanēļa
18 g maltu krustnagliņu
6 g malta ingvera
1 šķipsniņa sāls

Karamele mājiņas līmēšanai
340 g Dansukker ekoloģiskā cukura

Stikli
22 želatīna sloksnītes

Glazūra
3 olas baltumi
Apmēram 800 g Dansukker pūdercukura

Instrukcijas

Katliņā izkausē sviestu un cukuru, pievieno sīrupu un atdzesē. Ar dakšiņu sakuļ olas. Visas sausās sastāvdaļas bļodā samaisa. Pievieno šķidro masu un ar koka karoti kārtīgi izmaisa. Mīklu beidz veidot, dažas minūtes mīcot ar rokām. Mīklu sadala sešos gabalos, katru saplacina, ietin pārtikas plēvē un novieto ledusskapī pusstundu atdzesēties.

Cepeškrāsni noregulē uz 175°C. Mīklas gabalus izveltnē un aplīdzina maliņas apmēram 1 cm atstatumā no šablona ārējām malām (cepot piparkūku mīkla mazliet sarausies). Uz vienas cepamplātnes novietojiet līdzīgu izmēru formas, lai to cepšanas laiks būs vienmērīgs. Cep, līdz piparkūkas apbrūnē. Izņem no cepeškrāsns un izgriež lodziņus un rāmjus, kamēr cepumi vēl silti. Tad ļauj tiem atdzist. 

Līmēšana:
Sagatavo atbilstoša izmēra koka dēlīti, uz kura mājiņa tiks būvēta. Uz mēreni uzsildītas pannas plānā kārtiņā uzkaisa cukuru un ļauj tam izkust. Ik pa laikam apmaisot, turpina pievienot cukuru, līdz viss cukurs izkausēts un ieguvis zeltainas karameles krāsu. Uzmanību! Karsta karamele ir ārkārtīgi karstumietilpīga un, neuzmanīgi rīkojoties, var radīt applaucējumus, tāpēc darbs ar to nav piemērots maziem bērniem  vai cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Līmēšanu sāk ar želatīna lodziņu izveidi. Fasādes novieto uz cepampapīra vai silikona loksnes ar ārpusi uz leju. Uz iekšējās sienas gar logu ailēm uzklāj mazliet karameles un uzmanīgi pārklāj ar želatīna plāksnīti, kas piegriezta pēc loga izmēra ar nelielu rezervi pielīmēšanai. 

Sānu malas salīmē, tās apsmērējot ar karsto karameli un tad salipinot kopā. Gala sienai jābūt pēdējai, ko piestiprina mājiņai. Visvieglāk līmēšanu veikt divatā vai arī ievietot mājiņas iekšējā perimetrā rāmi par atbalstu sienām, kuru pēc tam var izņemt. Pirms pēdējās sienas pielīmēšanas varat mājiņas iekšienē ievietot led gaismiņu virteni, kam ir piemērota garuma vads līdz elektrības rozetei vai arī pievienots bateriju komplekts. Kad mājiņas karkass ir gatavs, pielīmē durtiņas un jumta logus. 
Caur glazūras uzgali veido pūdercukura glazūras dekorējumus uz palodzēm un gar mājiņas malām.

Siltumnīcas detaļu šablonus atradīsiet šeit »

NB! Ja želatīna plāksnītes nav pieejamas, tad stikliņus var izveidot, ielejot logu ailēs karsto karameli. Atdziestot tā atlips no cepampapīra vai silikona paliktņa

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu limonāde

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Zemeņu kūka

Brīnišķīgais zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

 Vasaras deserti

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Rabarberu marmelāde ar punšu

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Plūškoka saldējums

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.