Sastāvdaļas
Biskvīts
3 olas
150 g Dansukker Farīna cukura
50 ml piena
120 g miltu
10 g cepamā pulvera
12 g piparkūku garšvielu maisījuma
Krēma pildījums
300 g krēmsiera
90 g Dansukker pūdercukura
400 ml saldā krējuma
Karameļu pildījums
2/3 no pagatavotā krēma pildījuma
150–200 g karameļu mērces, skatīt recepti: Karameļu mērce
Brūkleņu glazūra
1/3 no pagatavotā krēma pildījuma
100 g brūkleņu sulas
Instrukcijas
Vispirms pagatavo karameļu mērci (skatīt receptes saiti).
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 250 °C.
Olas un brūno cukuru sakuļ gaisīgā masā. Pievieno pienu. Miltus, cepamo pulveri un garšvielas samaisa un tad iecilā mīklā.
Mīklu izklāj uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Cep 4–5 minūtes krāsns vidējā daļā.
Uz tīra virtuves dvieļa uzliek jaunu cepampapīra loksni un pārkaisa to ar cukuru. Kūku izgāž uz tās un uzmanīgi noņem cepampapīru no biskvīta pamatnes. Ja tas pielipis, ar mitru otu samitrina, tad papīrs atdalās vieglāk.
Lai novērstu biskvīta plaisāšanu, kūku sarullē ar jauno cepampapīru un dvieli. Atdzesē.
Krēmsieru, pūdercukuru un krējumu saputo stingrā glazūrā. Masu sadala divās porcijās: 2/3 karameles pildījumam, 1/3 - brūkleņu glazūrai. Lielākajā porcijā iemaisa karameļu mērci. Atritina biskvītu vaļā, pārklāj to ar karameļu pildījumu, tad atkal aizrullē ciet.
Saldētās brūklenes atkausē un izberž caur smalku sietu. Iegūto sulu iemaisa mazākajā glazūras daļā. Iegūto masu caur dekorēšanas tūtiņu uzklāj uz ruletes un dekorē ar veselām brūklenēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.