Sastāvdaļas
210 g miltu
60 g Dansukker Farīna cukura
1/2 tējkar. cepamā pulvera
1 tējkar. sodas
1/2 tējkar. sāls
1 tējkar. kanēļa
1 tējkar. malta ingvera
1/2 tējkar. malta muskatrieksta
1/2 maltu krustnagliņu
100 ml ūdens
50 ml Dansukker Niedru sīrupa
100 ml aukstas kafijas
2 lielas olas
4 ēdamkarotes izkausēta sviesta
1 ēdamkar. citrona sulas un miziņa no viena citrona
Eļļa vai sviests pannas ieziešanai
Instrukcijas
Lielā bļodā samaisa miltus, Farīna cukuru, cepamo pulveri, sodu, sāli un garšvielas.
Citā traukā sakuļ ūdeni, sīrupu, kafiju, olas, sviestu un citrona sulu. Abas daļas savieno un atstāj uz 15 minūtēm, lai sabiezē.
Pannu ieziež ar eļļu vai sviestu un uz vidējas uguns cep nelielas pankūciņas pa 1-2 minūtēm no katras puses, līdz tās kļūst zeltainas.
Padoms: pasniedz ar cukurniedru sīrupu un putukrējumu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.