Sastāvdaļas
Mīklai
25 g svaiga rauga
200 ml piena
75 g sviesta istabas temperatūrā
70 g Dansukker Dzidrā sīrupa
3 g drupināta kardamona
360–420 g kviešu miltu
Pildījumam
100 g sviesta istabas temperatūrā
85 g Dansukker nerafinētā Demerara cukura
6 g malta kanēļa
3 g maltu krustnagliņu
3 g malta kardamona
3 g malta ingvera
Glazūrai
1 ola
Instrukcijas
Svaigu raugu sadrupina un izšķīdina siltā pienā. Iemaisa arī dzidro cukura sīrupu, kardamonu un mīkstu sviestu. Pakāpeniski iemaisa miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Bļodu pārklāj ar tīru dvielīti un novieto siltumā uzrūgt vienu stundu.
Tikmēr sagatavo pildījumu. Sviestu, brūno cukuru un pārējās garšvielas sakuļ krēmīgā masā. Ietauko 30 cm garenas formas maizes vai kēksa veidni.
Kad mīkla uzrūgusi, to izgāž uz iemiltotas virsmas. Mīklu izrullē apmēram puscentimetra biezumā kvadrāta formā. Ar silikona lāpstiņu vai nazi pildījumu pārklāj pāri visam mīklas laukumam. Tad mīklas loksni sagriež 20 nelielos četrstūros, veidojot trīs griezienus garenvirzienā un pēc tam četrus griezienus perpendikulāri. Visus taisnstūrus kārto maizes formā vertikāli vienu blakus otram, pārklāj ar dvielīti un ļauj uzgrūt vēl 45 minūtes.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 °C.
Uzrūgušo kukulīti pārsmērē ar sakultu olu un cep krāsns vidējā daļā 35-40 minūtes. Pieseko, lai maize neapbrūnētu pārāk strauji. Ja tas notiek, pārklāj to ar foliju.
Atdzesē, neizņemot no cepeškrāsns.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.