Piparkūku maize

Šī neparastas formas rauga mīklas maizīte piepildīs māju ar Ziemassvētku aromātu. Svaigo raugu ātri “atdzīvina” cukura sīrups, bet svaigi maltas garšvielas nodrošina tieši nepieciešamo devu pikantuma.

12 porcijas

PT1H

2 stundas + 40 minūtes cepeškrāsnī

Atzīme (48 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīklai
25 g svaiga rauga
200 ml piena
75 g sviesta istabas temperatūrā
70 g Dansukker Dzidrā sīrupa
3 g drupināta kardamona
360–420 g kviešu miltu

Pildījumam
100 g sviesta istabas temperatūrā
85 g Dansukker nerafinētā Demerara cukura
6 g malta kanēļa
3 g maltu krustnagliņu
3 g malta kardamona
3 g malta ingvera

Glazūrai
1 ola

Instrukcijas

Svaigu raugu sadrupina un izšķīdina siltā pienā. Iemaisa arī dzidro cukura sīrupu, kardamonu un mīkstu sviestu. Pakāpeniski iemaisa miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Bļodu pārklāj ar tīru dvielīti un novieto siltumā uzrūgt vienu stundu. 

Tikmēr sagatavo pildījumu. Sviestu, brūno cukuru un pārējās garšvielas sakuļ krēmīgā masā. Ietauko 30 cm garenas formas maizes vai kēksa veidni.

Kad mīkla uzrūgusi, to izgāž uz iemiltotas virsmas. Mīklu izrullē apmēram puscentimetra biezumā kvadrāta formā. Ar silikona lāpstiņu vai nazi pildījumu pārklāj pāri visam mīklas laukumam. Tad mīklas loksni sagriež 20 nelielos četrstūros, veidojot trīs griezienus garenvirzienā un pēc tam četrus griezienus perpendikulāri. Visus taisnstūrus kārto maizes formā vertikāli vienu blakus otram, pārklāj ar dvielīti un ļauj uzgrūt vēl 45 minūtes.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 °C.
Uzrūgušo kukulīti pārsmērē ar sakultu olu un cep krāsns vidējā daļā 35-40 minūtes. Pieseko, lai maize neapbrūnētu pārāk strauji. Ja tas notiek, pārklāj to ar foliju.

Atdzesē, neizņemot no cepeškrāsns.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.