Sastāvdaļas
Mīklai
25 g svaiga rauga
200 ml piena
75 g sviesta istabas temperatūrā
70 g Dansukker Dzidrā sīrupa
3 g drupināta kardamona
360–420 g kviešu miltu
Pildījumam
100 g sviesta istabas temperatūrā
85 g Dansukker nerafinētā Demerara cukura
6 g malta kanēļa
3 g maltu krustnagliņu
3 g malta kardamona
3 g malta ingvera
Glazūrai
1 ola
Instrukcijas
Svaigu raugu sadrupina un izšķīdina siltā pienā. Iemaisa arī dzidro cukura sīrupu, kardamonu un mīkstu sviestu. Pakāpeniski iemaisa miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Bļodu pārklāj ar tīru dvielīti un novieto siltumā uzrūgt vienu stundu.
Tikmēr sagatavo pildījumu. Sviestu, brūno cukuru un pārējās garšvielas sakuļ krēmīgā masā. Ietauko 30 cm garenas formas maizes vai kēksa veidni.
Kad mīkla uzrūgusi, to izgāž uz iemiltotas virsmas. Mīklu izrullē apmēram puscentimetra biezumā kvadrāta formā. Ar silikona lāpstiņu vai nazi pildījumu pārklāj pāri visam mīklas laukumam. Tad mīklas loksni sagriež 20 nelielos četrstūros, veidojot trīs griezienus garenvirzienā un pēc tam četrus griezienus perpendikulāri. Visus taisnstūrus kārto maizes formā vertikāli vienu blakus otram, pārklāj ar dvielīti un ļauj uzgrūt vēl 45 minūtes.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 °C.
Uzrūgušo kukulīti pārsmērē ar sakultu olu un cep krāsns vidējā daļā 35-40 minūtes. Pieseko, lai maize neapbrūnētu pārāk strauji. Ja tas notiek, pārklāj to ar foliju.
Atdzesē, neizņemot no cepeškrāsns.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.