Piparkūku lukturīši

2,5-3 stundas
Piparkūku lukturīši
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Piparkūku mīklai

    • 200 g sviesta
    • 200 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
    • 280 g Dansukker Dzidrā sīrupa
    • 1 ola
    • 1,5 tējkar. sodas
    • 2 tējkar. maltu krustnagliņu
    • 1 tējkar malta ingvera
    • 1 tējkar. malta kanēļa
    • Apmēram 480 g kviešu miltu

    Līmēšanai

    • 270 g kausēta Dansukker baltā cukura

    Pūdercukura glazūrai

    • 1 olas baltums
    • 2 ml etiķa
    • 240 g Dansukker pūdercukura

    Sviestu, cukuru un sīrupu uz lēnas uguns izkausē. Puto, līdz maisījums ir atdzisis. Pievieno sakultu olu.

    Sodu izšķīdina nelielā ūdens daudzumā un pievieno visas garšvielas.

    Pievieno miltus, visu sastrādā mīklā un atstāj to uz nakti vēsumā.

    Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C. Mīklu izņem no ledusskapja un atlaidina.

    Mīklu izliek uz cepampapīra un izrullē apmēram 3 mm biezā loksnē. Izgriež nepieciešamās formas un novāc mīklas atgriezumus.
    Lejupielādē laternas šablonus »
    Lejupielādē mājiņas šablonus »

    Cep krāsns vidējā daļā apmēram 5-7 minūtes. Ja nepieciešams, pielīdzina maliņas un atstāj atdzist.

    Cukuru izber uz sausas pannas un izkausē karameli. savienojuma vietas iemērc karamelē un līmē kopā. Uzmanīgi! Karamele ir ļoti karsta un ātri sacietē, tāpēc jāstrādā ātri un jāuzmanās no apdedzināšanās.

    Kamēr salīmētās mājiņas sastingst, pagatavo glazūru. Ar elektrisko putotāju saputo olas baltumu, tad lēnām pamazām pievieno pūdercukuru un puto, līdz putas ir stingras un nepil. Beigās pieputo etiķa pilienu. Glazūru pilda dekorēšanas tūtiņā un izgrezno piparkūkas.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker