Piparkūku lukturīši

PT1H

2,5-3 stundas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Piparkūku mīklai
200 g sviesta
200 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
280 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1 ola
1,5 tējkar. sodas
2 tējkar. maltu krustnagliņu
1 tējkar malta ingvera
1 tējkar. malta kanēļa
Apmēram 480 g kviešu miltu

Līmēšanai
270 g kausēta Dansukker baltā cukura

Pūdercukura glazūrai
1 olas baltums
2 ml etiķa
240 g Dansukker pūdercukura

Instrukcijas

Sviestu, cukuru un sīrupu uz lēnas uguns izkausē. Puto, līdz maisījums ir atdzisis. Pievieno sakultu olu.

Sodu izšķīdina nelielā ūdens daudzumā un pievieno visas garšvielas.

Pievieno miltus, visu sastrādā mīklā un atstāj to uz nakti vēsumā.

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C. Mīklu izņem no ledusskapja un atlaidina.

Mīklu izliek uz cepampapīra un izrullē apmēram 3 mm biezā loksnē. Izgriež nepieciešamās formas un novāc mīklas atgriezumus.
Lejupielādē laternas šablonus »
Lejupielādē mājiņas šablonus »

Cep krāsns vidējā daļā apmēram 5-7 minūtes. Ja nepieciešams, pielīdzina maliņas un atstāj atdzist.

Cukuru izber uz sausas pannas un izkausē karameli. savienojuma vietas iemērc karamelē un līmē kopā. Uzmanīgi! Karamele ir ļoti karsta un ātri sacietē, tāpēc jāstrādā ātri un jāuzmanās no apdedzināšanās.

Kamēr salīmētās mājiņas sastingst, pagatavo glazūru. Ar elektrisko putotāju saputo olas baltumu, tad lēnām pamazām pievieno pūdercukuru un puto, līdz putas ir stingras un nepil. Beigās pieputo etiķa pilienu. Glazūru pilda dekorēšanas tūtiņā un izgrezno piparkūkas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.