Piparkūku lukturīši

PT1H

2,5-3 stundas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Piparkūku mīklai
200 g sviesta
200 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
280 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1 ola
1,5 tējkar. sodas
2 tējkar. maltu krustnagliņu
1 tējkar malta ingvera
1 tējkar. malta kanēļa
Apmēram 480 g kviešu miltu

Līmēšanai
270 g kausēta Dansukker baltā cukura

Pūdercukura glazūrai
1 olas baltums
2 ml etiķa
240 g Dansukker pūdercukura

Instrukcijas

Sviestu, cukuru un sīrupu uz lēnas uguns izkausē. Puto, līdz maisījums ir atdzisis. Pievieno sakultu olu.

Sodu izšķīdina nelielā ūdens daudzumā un pievieno visas garšvielas.

Pievieno miltus, visu sastrādā mīklā un atstāj to uz nakti vēsumā.

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C. Mīklu izņem no ledusskapja un atlaidina.

Mīklu izliek uz cepampapīra un izrullē apmēram 3 mm biezā loksnē. Izgriež nepieciešamās formas un novāc mīklas atgriezumus.
Lejupielādē laternas šablonus »
Lejupielādē mājiņas šablonus »

Cep krāsns vidējā daļā apmēram 5-7 minūtes. Ja nepieciešams, pielīdzina maliņas un atstāj atdzist.

Cukuru izber uz sausas pannas un izkausē karameli. savienojuma vietas iemērc karamelē un līmē kopā. Uzmanīgi! Karamele ir ļoti karsta un ātri sacietē, tāpēc jāstrādā ātri un jāuzmanās no apdedzināšanās.

Kamēr salīmētās mājiņas sastingst, pagatavo glazūru. Ar elektrisko putotāju saputo olas baltumu, tad lēnām pamazām pievieno pūdercukuru un puto, līdz putas ir stingras un nepil. Beigās pieputo etiķa pilienu. Glazūru pilda dekorēšanas tūtiņā un izgrezno piparkūkas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.