Sastāvdaļas
150 ml saldā krējuma
400 ml Dansukker brūnā niedru cukura
150 ml Dansukker Gaišā sīrupa
1 t.kar. malta ingvera
1 t.kar. malta kanēļa
2 ½ t.kar. dzeramās sodas
1 ēd.kar. ūdens
1.1 l miltu
Instrukcijas
Krējumu, cukuru, sīrupu un garšvielas samaisa. Sodu izšķīdina ūdenī un pievieno maisījumam. Iestrādā miltus un mīca, līdz mīkla kļūst vijīga. Atstāj uz nakti vēsumā.
Mīklu sadala čedtrās daļās. No tām jāizveido 10 lielākus gabalus ķermenim, 10 mazliet mazākus gabalus galvai, kopumā 40 mazus gabaliņos rokām un kājām, un 20 gabaliņus acīm. Rokas un kājas veido, sarullējot stienīšos, bet pārējās daļas – bumbiņās. Savieno visas daļas, veidojot lācīšus uz cepampapīru pārklātas pannas. Cep krāsns vidējā daļā 200 °C temperatūrā apmēram 15 minūtes. Tūlīt pēc izņemšanas no krāsns katram lācītim lejasdaļā iespiež koka irbulīti un atstāj, lai atdziest. Rotā ar pūdercukuru.
Mīklu var cept arī kā parastos piparkūku cepumus.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.
Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.
Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.