Piparkūku kārtainā kūka

12 šķēles

2 stundas

Atzīme (4 gab)

Sastāvdaļas

Putotai brūkleņu pannakotai
100 g brūkleņu
200 ml saldā krējuma
65 g Dansukker želejas cukura “Multi”

Piparkūku kūkai
3 olas
150 g Dansukker Farīna cukura
150 ml rapšu eļļas
135 g kviešu miltu
1,5 tējkar. malta kanēļa
2 šķipsniņas malta ingvera
2 šķipsniņas maltu krustnagliņu
0,5 tējkar. pārtikas sodas
0,5 tējkar. sāls

Karameļu glazūrai
200 g skābā krējuma
30-45 ml saldā krējuma
8 g Dansukker pūdercukura

Dekorēšanai
piparkūku cepumi (Lejupielādē šablonus)
brūklenes

Instrukcijas

Sagatavo pannakotu. Svaigas vai atkausētas brūklenes izberž caur sietu. Saldo krējumu kopā ar želejas cukuru “Multi” uzvāra 2-3 minūtes. Pievieno brūkleņu sulu un maisot turpina karsēt vēl 1-2 minūtes. Novieto vēsumā uz nakti.

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C un sagatavo kūkas biskvītu. Olas un cukuru sakuļ mīkstās putās. Iemaisa eļļu. Atsevišķā traukā samaisa kūkas sausās sastāvdaļas un pievieno olu cukura maisījumam.

Kūkas formu 18 cm diametrā ietauko un piepilda ar kūkas mīklu. Cep cepeškrāsns vidējā daļā 35-40 minūtes. 10 minūtes atdzesē un tad izgāž uz režģa. Pārklāj ar sausu dvielīti un ļauj atdzist pilnībā.

Pannakotu ar elektrisko putotāju sakuļ. Kūkas biskvītu ar garu nazi sagriež trīs horizontālās šķēlēs. Šķēles kārto kūkas formā, pa vidu starp šķēlēm ieklājot pannakotas krēma kārtu.

Karameļu glazūras sastāvdaļas sakuļ un iepilda konditorejas tūtiņā. Ar glazūru pārklāj kūku, dekorējot ar piparkūkām un svaigām brūklenēm.

Ieteikums!  Ja izmantojat pašu ceptas vai pirktas piparkūkas, pirms kūkas dekorēšanas izdekorējiet tās ar balto pūdercukura glazūru. (Lejupielādē šablonus)

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pagatavo saldējumu

Vasarā pagatavo savu saldējumu! Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Gardumi ar vasaras ogām

Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Ievārījumi un sīrupi

Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā.

Vasaras brokastis

Šeit esam apkopojuši mūsu labāko un relaksējošāko vasaras brokastu receptes. Ar ko vēlies sākt dienu?