Sastāvdaļas
Putotai brūkleņu pannakotai
100 g brūkleņu
200 ml saldā krējuma
65 g Dansukker želejas cukura “Multi”
Piparkūku kūkai
3 olas
150 g Dansukker Farīna cukura
150 ml rapšu eļļas
135 g kviešu miltu
1,5 tējkar. malta kanēļa
2 šķipsniņas malta ingvera
2 šķipsniņas maltu krustnagliņu
0,5 tējkar. pārtikas sodas
0,5 tējkar. sāls
Karameļu glazūrai
200 g skābā krējuma
30-45 ml saldā krējuma
8 g Dansukker pūdercukura
Dekorēšanai
piparkūku cepumi (Lejupielādē šablonus)
brūklenes
Instrukcijas
Sagatavo pannakotu. Svaigas vai atkausētas brūklenes izberž caur sietu. Saldo krējumu kopā ar želejas cukuru “Multi” uzvāra 2-3 minūtes. Pievieno brūkleņu sulu un maisot turpina karsēt vēl 1-2 minūtes. Novieto vēsumā uz nakti.
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C un sagatavo kūkas biskvītu. Olas un cukuru sakuļ mīkstās putās. Iemaisa eļļu. Atsevišķā traukā samaisa kūkas sausās sastāvdaļas un pievieno olu cukura maisījumam.
Kūkas formu 18 cm diametrā ietauko un piepilda ar kūkas mīklu. Cep cepeškrāsns vidējā daļā 35-40 minūtes. 10 minūtes atdzesē un tad izgāž uz režģa. Pārklāj ar sausu dvielīti un ļauj atdzist pilnībā.
Pannakotu ar elektrisko putotāju sakuļ. Kūkas biskvītu ar garu nazi sagriež trīs horizontālās šķēlēs. Šķēles kārto kūkas formā, pa vidu starp šķēlēm ieklājot pannakotas krēma kārtu.
Karameļu glazūras sastāvdaļas sakuļ un iepilda konditorejas tūtiņā. Ar glazūru pārklāj kūku, dekorējot ar piparkūkām un svaigām brūklenēm.
Ieteikums! Ja izmantojat pašu ceptas vai pirktas piparkūkas, pirms kūkas dekorēšanas izdekorējiet tās ar balto pūdercukura glazūru. (Lejupielādē šablonus)
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.