Sastāvdaļas
Putotai brūkleņu pannakotai
100 g brūkleņu
200 ml saldā krējuma
65 g Dansukker želejas cukura “Multi”
Piparkūku kūkai
3 olas
150 g Dansukker Farīna cukura
150 ml rapšu eļļas
135 g kviešu miltu
1,5 tējkar. malta kanēļa
2 šķipsniņas malta ingvera
2 šķipsniņas maltu krustnagliņu
0,5 tējkar. pārtikas sodas
0,5 tējkar. sāls
Karameļu glazūrai
200 g skābā krējuma
30-45 ml saldā krējuma
8 g Dansukker pūdercukura
Dekorēšanai
piparkūku cepumi (Lejupielādē šablonus)
brūklenes
Instrukcijas
Sagatavo pannakotu. Svaigas vai atkausētas brūklenes izberž caur sietu. Saldo krējumu kopā ar želejas cukuru “Multi” uzvāra 2-3 minūtes. Pievieno brūkleņu sulu un maisot turpina karsēt vēl 1-2 minūtes. Novieto vēsumā uz nakti.
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C un sagatavo kūkas biskvītu. Olas un cukuru sakuļ mīkstās putās. Iemaisa eļļu. Atsevišķā traukā samaisa kūkas sausās sastāvdaļas un pievieno olu cukura maisījumam.
Kūkas formu 18 cm diametrā ietauko un piepilda ar kūkas mīklu. Cep cepeškrāsns vidējā daļā 35-40 minūtes. 10 minūtes atdzesē un tad izgāž uz režģa. Pārklāj ar sausu dvielīti un ļauj atdzist pilnībā.
Pannakotu ar elektrisko putotāju sakuļ. Kūkas biskvītu ar garu nazi sagriež trīs horizontālās šķēlēs. Šķēles kārto kūkas formā, pa vidu starp šķēlēm ieklājot pannakotas krēma kārtu.
Karameļu glazūras sastāvdaļas sakuļ un iepilda konditorejas tūtiņā. Ar glazūru pārklāj kūku, dekorējot ar piparkūkām un svaigām brūklenēm.
Ieteikums! Ja izmantojat pašu ceptas vai pirktas piparkūkas, pirms kūkas dekorēšanas izdekorējiet tās ar balto pūdercukura glazūru. (Lejupielādē šablonus)
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.