Piparkūku Adventes kalendārs

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Piparkūku mīklai
300 g sviesta vai margarīna
375 g Dansukker baltā smalkā cukura
100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
200 ml ūdens
5 g malta ingvera
13 g malta kanēļa
3 g maltu krustnagliņu
15 g sodas
Apm. 800 g kviešu miltu

Glazūrām
200 ml Dansukker pūdercukura
1-2 ēd. kar. ūdens, dabiskas sulas vai piena

Instrukcijas

Mīklas pagatavošana
Katliņā izkausē sviestu, cukuru un sīrupu. Pielej ūdeni, pieliek garšvielas un ar sodu samaisītus miltus. Uz virsmas, kas nokaisīta ar miltiem, mīca mīklu, līdz tā ir viendabīga. Tad mīklu cieši ietin plēvē un ieliek uz nakti ledusskapī. Nākamajā dienā mīklu izveltnē uz darba virsmas, kas nokaisīta ar miltiem, apm. 3 mm plānā kārtā. Izgriež 72 taisnstūrus 10 x 12 cm lielumā un izliek uz plāts, kas noklāta ar cepampapīru. Cep krāsns vidusdaļā 200°C apm. 8 minūtes. Izņem un liek uz režģa atdzist.

Glazūru pagatavošana
Pūdercukuru sajauc ar ūdeni, pienu vai sulu. Izmanto dabiskās sulas, piemēram, upeņu, burkānu, biešu. Jo koncentrētāku sulu pievieno, jo izteiktāka krāsa tiek iegūta. Koši baltu glazūru iegūst, pūdercukuru sajaucot ar pienu.

Kalendāra pagatavošana
Ar pūdercukura glazūras palīdzību salīmē kopā trīsstūrveida mājiņas no 3 taisnstūriem. Uz mājiņām ar pūdercukura glazūru un saldumiem (piem., dekoratīvajām pērlītēm) uzzīmē ciparus no 1 – 24. Mājiņās ieliek dāvaniņas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.