Piknika maizītes ar šķiņki

32 gab.
Piknika maizītes ar šķiņki
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

50 g rauga
500 ml remdena ūdens
150 ml šķidrā margarīna
50 ml sezama sēklu
100 ml kviešu asnu
2 tējk. sāls
2 ēd. kar. Dansukker Gaišā cukura sīrupa
2 olas
Apmēram 1600 ml kviešu miltu

Pildījumam
16 šķēles kūpināta šķiņka
32 šķēles siera
1 sarkanais pipars

Bļodā sadrupina raugu, pievieno ūdeni un maisa, līdz raugs izšķīst. Pievieno margarīnu, sezama sēklas, kviešu asnus, sāli, sīrupu un olas. Pakāpeniski iestrādā miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Apklāj ar dvielīti un atstāj uzbriest uz 30 minūtēm.

Pa to laiku sagatavo pildījumu. Piparu nomazgā, atbrīvo no sēklām un sagriež strēmelītēs. Šķiņķa šķēles pārgriež uz pusēm.

Mīklu liek uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem un mīca, līdz mīkla ir pilnīgi viendabīga. sadala mīklu 4 vienādās daļās. Katru daļu izrullē apaļas formas gabalā. Ar picas nazi vai līdzīgu priekšmetu sagriež apli astoņās trijstūrveida daļās. Uz platākās malas uzliek sieru, šķiņķi un pipara strēmeli. Tad trijstūri sarullē, sākot no platākās daļas un beidzot ar smailo daļu, un saliec maizīti pusmēness formā. Izvieto maizītes uz cepešpannas, kas noklāta ar pergamentu. Atstāj uzbriest uz 20 minūtēm. Pārslauka ar viegli sakultu olu un viegli pārkaisa ar sezama sēklām. Cep krāsns apakšējā daļā 250 °C apmēram 10 minūtes. Liek uz režģa, pārklāj pāri dvielīti un atstāj atdzist.

Maizītes var arī sasaldēt.

Šo recepti sastādīja

Dansukker