Piknika maizītes ar šķiņki

32 gab.

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

50 g rauga
500 ml remdena ūdens
150 ml šķidrā margarīna
50 ml sezama sēklu
100 ml kviešu asnu
2 tējk. sāls
2 ēd. kar. Dansukker Gaišā cukura sīrupa
2 olas
Apmēram 1600 ml kviešu miltu

Pildījumam
16 šķēles kūpināta šķiņka
32 šķēles siera
1 sarkanais pipars

Instrukcijas

Bļodā sadrupina raugu, pievieno ūdeni un maisa, līdz raugs izšķīst. Pievieno margarīnu, sezama sēklas, kviešu asnus, sāli, sīrupu un olas. Pakāpeniski iestrādā miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Apklāj ar dvielīti un atstāj uzbriest uz 30 minūtēm.

Pa to laiku sagatavo pildījumu. Piparu nomazgā, atbrīvo no sēklām un sagriež strēmelītēs. Šķiņķa šķēles pārgriež uz pusēm.

Mīklu liek uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem un mīca, līdz mīkla ir pilnīgi viendabīga. sadala mīklu 4 vienādās daļās. Katru daļu izrullē apaļas formas gabalā. Ar picas nazi vai līdzīgu priekšmetu sagriež apli astoņās trijstūrveida daļās. Uz platākās malas uzliek sieru, šķiņķi un pipara strēmeli. Tad trijstūri sarullē, sākot no platākās daļas un beidzot ar smailo daļu, un saliec maizīti pusmēness formā. Izvieto maizītes uz cepešpannas, kas noklāta ar pergamentu. Atstāj uzbriest uz 20 minūtēm. Pārslauka ar viegli sakultu olu un viegli pārkaisa ar sezama sēklām. Cep krāsns apakšējā daļā 250 °C apmēram 10 minūtes. Liek uz režģa, pārklāj pāri dvielīti un atstāj atdzist.

Maizītes var arī sasaldēt.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.