Pikantie kukuļi

2 gab.

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

50 g rauga
500 ml remdena ūdens
50 ml klijām
125 g biezpiena vai mīkstā siera ar zemu tauku saturu
1 tējk. sāls
50 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa
50 ml Dansukker Farīna cukura
1 ābols (apm. 100 g)
100 ml kaltētu dzērveņu (50 g)
1 tējk. anīsa sēklu
1 tējk. fenheļa sēklu
1 litrs rudzu miltu un kviešu miltu maisījuma
Apmēram 500 ml kviešu miltu

Instrukcijas

Raugu iedrupina bļodā. Pievieno ūdeni un klijām un maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno biezpienu vai svaigo sieru, sāli, sīrupu un Farīna cukuru. Ābolu nomizo, sarīvē un pievieno mīklai. Pievieno dzērvenes un garšvielas. Pakāpeniski iestrādā vispirms miltu maisījumu, tad kviešu miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Liek mīklu uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem un mīca, līdz mīkla ir pilnīgi viendabīga. Sadala mīklu 2 vienādās daļās un izveido kukulīšus. Liek tos uz cepešpannas, kas noklāta ar pergamentu, un atstāj uzbriest uz 45 minūtēm. Cep krāsns apakšējā daļā 200°C apmēram 30 minūtes. Apslaka izceptos kukulīšus ar nedaudz auksta ūdens. Liek kukulīšus uz režģa, pārklāj pāri dvielīti un atstāj atdzist.

Kukulīšus var arī sasaldēt.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.