Sastāvdaļas
50 g rauga
500 ml remdena ūdens
50 ml klijām
125 g biezpiena vai mīkstā siera ar zemu tauku saturu
1 tējk. sāls
50 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa
50 ml Dansukker Farīna cukura
1 ābols (apm. 100 g)
100 ml kaltētu dzērveņu (50 g)
1 tējk. anīsa sēklu
1 tējk. fenheļa sēklu
1 litrs rudzu miltu un kviešu miltu maisījuma
Apmēram 500 ml kviešu miltu
Instrukcijas
Raugu iedrupina bļodā. Pievieno ūdeni un klijām un maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno biezpienu vai svaigo sieru, sāli, sīrupu un Farīna cukuru. Ābolu nomizo, sarīvē un pievieno mīklai. Pievieno dzērvenes un garšvielas. Pakāpeniski iestrādā vispirms miltu maisījumu, tad kviešu miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Liek mīklu uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem un mīca, līdz mīkla ir pilnīgi viendabīga. Sadala mīklu 2 vienādās daļās un izveido kukulīšus. Liek tos uz cepešpannas, kas noklāta ar pergamentu, un atstāj uzbriest uz 45 minūtēm. Cep krāsns apakšējā daļā 200°C apmēram 30 minūtes. Apslaka izceptos kukulīšus ar nedaudz auksta ūdens. Liek kukulīšus uz režģa, pārklāj pāri dvielīti un atstāj atdzist.
Kukulīšus var arī sasaldēt.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.