Pikantie kukuļi

2 gab.

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

50 g rauga
500 ml remdena ūdens
50 ml klijām
125 g biezpiena vai mīkstā siera ar zemu tauku saturu
1 tējk. sāls
50 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa
50 ml Dansukker Farīna cukura
1 ābols (apm. 100 g)
100 ml kaltētu dzērveņu (50 g)
1 tējk. anīsa sēklu
1 tējk. fenheļa sēklu
1 litrs rudzu miltu un kviešu miltu maisījuma
Apmēram 500 ml kviešu miltu

Instrukcijas

Raugu iedrupina bļodā. Pievieno ūdeni un klijām un maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno biezpienu vai svaigo sieru, sāli, sīrupu un Farīna cukuru. Ābolu nomizo, sarīvē un pievieno mīklai. Pievieno dzērvenes un garšvielas. Pakāpeniski iestrādā vispirms miltu maisījumu, tad kviešu miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Liek mīklu uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem un mīca, līdz mīkla ir pilnīgi viendabīga. Sadala mīklu 2 vienādās daļās un izveido kukulīšus. Liek tos uz cepešpannas, kas noklāta ar pergamentu, un atstāj uzbriest uz 45 minūtēm. Cep krāsns apakšējā daļā 200°C apmēram 30 minūtes. Apslaka izceptos kukulīšus ar nedaudz auksta ūdens. Liek kukulīšus uz režģa, pārklāj pāri dvielīti un atstāj atdzist.

Kukulīšus var arī sasaldēt.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.