Sastāvdaļas
3 skābi āboli
420 g Dansukker Dzidrā sīrupa
3 olas
150 g Dansukker Gaišā Muscovado cukura
2 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
150 ml saulespuķu eļļas
390 g miltu
1 1/2 tējkar. cepamā pulvera
1 1/2 tējkar. sodas
1 ēdamkar. malta kanēļa
1 tējkar. malta kardamona
1/2 tējkar. rīvēta ingvera
1/2 tējkar. sāls pārslu
100 g drupinātu valriekstu
Glazūrai
150 g Dansukker pūdercukura
4 ēdamkar. saldā krējuma
100 ml svaigā krēmsiera
2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
3 ēdamkar. ūdens (ja nepieciešams, var pievienot papildus)
Instrukcijas
Ābolu sagriež šķēlītēs, pievieno sīrupu, olas, Muscovado cukuru, vaniļas cukuru, eļļu. Visu lielā traukā samaisa.
Atsevišķi samaisa pārējās sausās sastāvdaļas un pakāpeniski, maisot, pievieno āboliem, veidojot vijīgu masu. Pievieno valriekstus.
Maisījumu lej ietaukotā 2 l tilpuma kūkas formā un cep krāsns vidējā daļā 175 °C 55-60 minūtes. Atdzesē.
Glazūras sastāvdaļas ar virtuves kombainu sastrādā vijīgā masā. Ja masa ir par biezu, papildina ar mazliet ūdens.
Glazūru pārlej kūkai un pirms pasniegšanas atstāj ledusskapī vismaz 20 minūtes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.