Pica ar kazas sieru Chevre - Receptes

Pica ar kazas sieru Chevre

2 picas 1 stunda
Saldā pica ar pikantu kazas sieru, krēmīgu rikotas sieru, bumbieriem un vīģēm. Papildiniet šo ekstravaganto garšu buķeti ar lazdu riekstiem un zeltaino sīrupu!
Pica ar kazas sieru Chevre
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Pamatne

    • 25 g svaiga rauga
    • 150 ml silta ūdens
    • 25 g olīveļļas
    • 40 g Dansukker Dzidrā sīrupa
    • 1 šķipsniņa sāls
    • 180-240 g kviešu miltu

    Virskārta

    • 400 g kazas siera
    • 400 g rikotas siera
    • 70 g Dansukker Zeltainā sīrupa
    • 2-3 bumbieri
    • 4 svaigas vīģes
    • 60 g lazdu rieksti
    • Dansukker Zeltainais sīrups glazūrai

    Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.

    Vispirms pagatavo picas pamatni. Raugu sadrupina un izšķīdina siltā ūdenī. Pievieno sāli, cukura sīrupu un eļļu. Pievieno miltus un sastrādā mīklu. Novieto siltumā un ļauj uzrūgt apmēram 30 minūtes.

    Sagatavo sastāvdaļas picas virskārtai. Kazas sieru sagriež gabaliņos un samaisa ar rikotu un sīrupu. Bumbieri sagriež šķēlītēs. Vīģes sagriež ceturtdaļās.

    Uzrūgušo mīklu sadala divās daļās un katru uz iemiltotas galda virsmas izveltnē apļa formā.  Picas pamatni pārklāj ar siera masu un dekorē ar bumbieru un vīģu gabaliņiem. Apslaka ar sīrupu. 

    Picu cep krāsns vidējā daļā 10-15 minūtes 200 °C temperatūrā.

    Padoms: Ja jums ir pieejama picas akmens plate, tad picu iespējams uzcept arī uz grila. Akmens plāti pamatīgi uzkarsē virs grila, tad liek tai virsū picu un cep apmēram 15 minūtes.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker

    ;