Pica ar kazas sieru Chevre

Saldā pica ar pikantu kazas sieru, krēmīgu rikotas sieru, bumbieriem un vīģēm. Papildiniet šo ekstravaganto garšu buķeti ar lazdu riekstiem un zeltaino sīrupu!

2 picas

PT55M

1 stunda

Atzīme (3 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pamatne
25 g svaiga rauga
150 ml silta ūdens
25 g olīveļļas
40 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1 šķipsniņa sāls
180-240 g kviešu miltu

Virskārta
400 g kazas siera
400 g rikotas siera
70 g Dansukker Zeltainā sīrupa
2-3 bumbieri
4 svaigas vīģes
60 g lazdu rieksti
Dansukker Zeltainais sīrups glazūrai

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.

Vispirms pagatavo picas pamatni. Raugu sadrupina un izšķīdina siltā ūdenī. Pievieno sāli, cukura sīrupu un eļļu. Pievieno miltus un sastrādā mīklu. Novieto siltumā un ļauj uzrūgt apmēram 30 minūtes.

Sagatavo sastāvdaļas picas virskārtai. Kazas sieru sagriež gabaliņos un samaisa ar rikotu un sīrupu. Bumbieri sagriež šķēlītēs. Vīģes sagriež ceturtdaļās.

Uzrūgušo mīklu sadala divās daļās un katru uz iemiltotas galda virsmas izveltnē apļa formā.  Picas pamatni pārklāj ar siera masu un dekorē ar bumbieru un vīģu gabaliņiem. Apslaka ar sīrupu. 

Picu cep krāsns vidējā daļā 10-15 minūtes 200 °C temperatūrā.

Padoms: Ja jums ir pieejama picas akmens plate, tad picu iespējams uzcept arī uz grila. Akmens plāti pamatīgi uzkarsē virs grila, tad liek tai virsū picu un cep apmēram 15 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.