Pica ar kazas sieru Chevre

Saldā pica ar pikantu kazas sieru, krēmīgu rikotas sieru, bumbieriem un vīģēm. Papildiniet šo ekstravaganto garšu buķeti ar lazdu riekstiem un zeltaino sīrupu!

2 picas

PT55M

1 stunda

Atzīme (3 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pamatne
25 g svaiga rauga
150 ml silta ūdens
25 g olīveļļas
40 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1 šķipsniņa sāls
180-240 g kviešu miltu

Virskārta
400 g kazas siera
400 g rikotas siera
70 g Dansukker Zeltainā sīrupa
2-3 bumbieri
4 svaigas vīģes
60 g lazdu rieksti
Dansukker Zeltainais sīrups glazūrai

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.

Vispirms pagatavo picas pamatni. Raugu sadrupina un izšķīdina siltā ūdenī. Pievieno sāli, cukura sīrupu un eļļu. Pievieno miltus un sastrādā mīklu. Novieto siltumā un ļauj uzrūgt apmēram 30 minūtes.

Sagatavo sastāvdaļas picas virskārtai. Kazas sieru sagriež gabaliņos un samaisa ar rikotu un sīrupu. Bumbieri sagriež šķēlītēs. Vīģes sagriež ceturtdaļās.

Uzrūgušo mīklu sadala divās daļās un katru uz iemiltotas galda virsmas izveltnē apļa formā.  Picas pamatni pārklāj ar siera masu un dekorē ar bumbieru un vīģu gabaliņiem. Apslaka ar sīrupu. 

Picu cep krāsns vidējā daļā 10-15 minūtes 200 °C temperatūrā.

Padoms: Ja jums ir pieejama picas akmens plate, tad picu iespējams uzcept arī uz grila. Akmens plāti pamatīgi uzkarsē virs grila, tad liek tai virsū picu un cep apmēram 15 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku rulete ar karameļu pildījumu un brūkleņu glazūru

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Dzēriens “Ziemas pasaka”

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.