Pērtiķu kēkss

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Kēkss
100 g sviesta vai margarīna
200 ml piena
4 olas
400 ml Dansukker smalkā cukura
600 ml miltu
3 tējk. cepamā pulvera
4 tējk. Dansukker vaniļas cukura
4 ēdamk. kakao
2 ēdamk. ūdens
Sviests vai margarīns veidnei
Milti veidnei

Glazūra
1 paciņa Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
2—3 ēdamk. ūdens
2 tējk. eļļas
200 ml Dansukker pūdercukura
2—3 tējk. ūdens
1 tējk. eļļas

Instrukcijas

Ietauko 30 x 40 cm lielu veidni un izkaisi to ar miltiem. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 °C.

Izkausē sviestu vai margarīnu un ļauj tam atdzist.

Puto olas kopā ar cukuru, līdz masa kļūst gaisīga. Sajauc miltus, vaniļas cukuru, cepamo pulveri un iemaisi saputotajās olās.

Pievieno sviestu vai margarīnu un pienu.

2/3 kēksa mīklas ielej veidnē. Atlikušajā mīklā iejauc kakao un ūdeni. Tumšo mīklu uzlej gaišajai un, lai iegūtu marmora efektu, abas mīklas ar dakšiņu sajauc, veicot apļveida kustību.

35-40 minūtes cep cepeškrāsns apakšējā daļā.

Izgriez pērtiķa siluetu un pārklāj ar glazūru. Izveido muti no lakricas “nūdeles”, matus no šokolādes skaidiņām un acis no lakricas konfektēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.