Sastāvdaļas
Kēkss
100 g sviesta vai margarīna
200 ml piena
4 olas
400 ml Dansukker smalkā cukura
600 ml miltu
3 tējk. cepamā pulvera
4 tējk. Dansukker vaniļas cukura
4 ēdamk. kakao
2 ēdamk. ūdens
Sviests vai margarīns veidnei
Milti veidnei
Glazūra
1 paciņa Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
2—3 ēdamk. ūdens
2 tējk. eļļas
200 ml Dansukker pūdercukura
2—3 tējk. ūdens
1 tējk. eļļas
Instrukcijas
Ietauko 30 x 40 cm lielu veidni un izkaisi to ar miltiem. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 °C.
Izkausē sviestu vai margarīnu un ļauj tam atdzist.
Puto olas kopā ar cukuru, līdz masa kļūst gaisīga. Sajauc miltus, vaniļas cukuru, cepamo pulveri un iemaisi saputotajās olās.
Pievieno sviestu vai margarīnu un pienu.
2/3 kēksa mīklas ielej veidnē. Atlikušajā mīklā iejauc kakao un ūdeni. Tumšo mīklu uzlej gaišajai un, lai iegūtu marmora efektu, abas mīklas ar dakšiņu sajauc, veicot apļveida kustību.
35-40 minūtes cep cepeškrāsns apakšējā daļā.
Izgriez pērtiķa siluetu un pārklāj ar glazūru. Izveido muti no lakricas “nūdeles”, matus no šokolādes skaidiņām un acis no lakricas konfektēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.