150 g drupinātas mandeļu pastas
2 olas
100 g saldās šokolādes riekstu masas (var izmantot zemesriekstu krēmu)
4 konservētu persiku pusītes
Mērcei
200 ml sausa dzirkstošā vīna
1 -2 tējk. kukurūzas miltu
50 ml Dansukker baltā smalkā cukura
50 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
200 ml saldā krējuma
50 g sviesta
Dekorēšanai
150 g saldētu aveņu
100 ml ūdens
50 ml Dansukker želejas cukura „Multi”
Ar mikseri saputo mandeļu pastu un olas mīkstā, viendabīgā konsistencē. Sadala pastu astoņās ietaukotās veidnēs. Cep krāsns apakšējā vidusdaļā 175 °C apmēram 15 minūtes. Tad izgāž otrādi uz ietaukota cepampapīra. Apsmērē ar šokolādes riekstu masu.
Vīnu, kukurūzas miltus, cukuru un sīrupu ar 100 ml saldā krējuma katliņā samaisa un uzvāra, nepārtraukti maisot. Pievieno sviestu un maisa, līdz tas izkūst. Ļauj atdzist. Atlikušo saldo krējumu saputo un iecilā atdzisušajā mērcē.
Katliņā samaisa avenes, ūdeni un želejas cukuru. Uzvāra un pavāra 30 sekundes. Izkāš caur sietu. Ļauj atdzist. Astoņos šķīvjos kārto desertu, uzliekot uz katras riekstu kūciņas persika pusīti. Dekorē ar aveņu želeju un pārlej ar mērci.
Šo recepti sastādīja