Sastāvdaļas
150 g drupinātas mandeļu pastas
2 olas
100 g saldās šokolādes riekstu masas (Odense Nougat)
4 konservētu persiku pusītes
Mērcei
200 ml sausa dzirkstošā vīna
1 -2 tējk. kukurūzas miltu
50 ml Dansukker baltā smalkā cukura
50 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
200 ml saldā krējuma
50 g sviesta
Dekorēšanai
150 g saldētu aveņu
100 ml ūdens
50 ml Dansukker želejas cukura „Multi”
Instrukcijas
Ar mikseri saputo mandeļu pastu un olas mīkstā, viendabīgā konsistencē. Sadala pastu 8 ietaukotās veidnēs. Cep krāsns apakšējā vidusdaļā 175°C apmēram 15 minūtes. Tad izgāž otrādi uz ietaukota cepampapīra. Apsmērē ar šokolādes riekstu masu.
Vīnu, kukurūzas miltus, cukuru un sīrupu ar 100 ml saldā krējuma katliņā samaisa un uzvāra, nepārtraukti maisot. Pievieno sviestu un maisa, līdz tas izkūst. Ļauj atdzist. Atlikušo saldo krējumu saputo un iecilā atdzisušajā mērcē.
Katliņā samaisa avenes, ūdeni un želejas cukuru. Uzvāra un pavāra 30 sekundes. Izkāš caur sietu. Ļauj atdzist. Astoņos šķīvjos kārto desertu, uzliekot uz katras riekstu kūciņas persika pusi. Dekorē ar aveņu želeju un blakus ielej mērci.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.