Sastāvdaļas
150 g drupinātas mandeļu pastas
2 olas
100 g saldās šokolādes riekstu masas (Odense Nougat)
4 konservētu persiku pusītes
Mērcei
200 ml sausa dzirkstošā vīna
1 -2 tējk. kukurūzas miltu
50 ml Dansukker baltā smalkā cukura
50 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
200 ml saldā krējuma
50 g sviesta
Dekorēšanai
150 g saldētu aveņu
100 ml ūdens
50 ml Dansukker želejas cukura „Multi”
Instrukcijas
Ar mikseri saputo mandeļu pastu un olas mīkstā, viendabīgā konsistencē. Sadala pastu 8 ietaukotās veidnēs. Cep krāsns apakšējā vidusdaļā 175°C apmēram 15 minūtes. Tad izgāž otrādi uz ietaukota cepampapīra. Apsmērē ar šokolādes riekstu masu.
Vīnu, kukurūzas miltus, cukuru un sīrupu ar 100 ml saldā krējuma katliņā samaisa un uzvāra, nepārtraukti maisot. Pievieno sviestu un maisa, līdz tas izkūst. Ļauj atdzist. Atlikušo saldo krējumu saputo un iecilā atdzisušajā mērcē.
Katliņā samaisa avenes, ūdeni un želejas cukuru. Uzvāra un pavāra 30 sekundes. Izkāš caur sietu. Ļauj atdzist. Astoņos šķīvjos kārto desertu, uzliekot uz katras riekstu kūciņas persika pusi. Dekorē ar aveņu želeju un blakus ielej mērci.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.