Pekanriekstu kūka

Atzīme (13 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

½ kg smilšu mīklas
250 g karameļu mērces (var izmantot gatavo „Spilvas” mērci)
50 g sviesta
100 g Dansukker Farīna cukura *
3 olas (M)
1 šķipsna sāls
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
200 g pekanriekstu pusītes (var izmantot arī valriekstus)

 

Instrukcijas

Ietauko un ar rīvmaizi vai miltiem izkaisa zemo tortes formu (26 cm diametrs). Mīklu izrullē un ieklāj formā, ar dakšiņu sadursta, lai izcepas vienmērīgi. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C. Uz mīklas liek pekanriekstu pusītes tā, lai visa mīkla nosegta. Pildījumam katliņā izkausē sviestu, pievieno pārējās sastāvdaļas, kārtīgi izmaisa un pārlej pāri riekstiem. Cep karstā krāsnī apmēram ½ stundu. Kūka vislabāk garšo kārtīgi atdzesēta.

 

*Farīna cukurs šajā receptē ir pati svarīgākā sastāvdaļa. Farīna cukurā esošais cukurniedru sīrups padara kūku aromātiski bagātīgu un „biezu”.

 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.