Pekanriekstu kūka

Atzīme (13 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

½ kg smilšu mīklas
250 g karameļu mērces (var izmantot gatavo „Spilvas” mērci)
50 g sviesta
100 g Dansukker Farīna cukura *
3 olas (M)
1 šķipsna sāls
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
200 g pekanriekstu pusītes (var izmantot arī valriekstus)

 

Instrukcijas

Ietauko un ar rīvmaizi vai miltiem izkaisa zemo tortes formu (26 cm diametrs). Mīklu izrullē un ieklāj formā, ar dakšiņu sadursta, lai izcepas vienmērīgi. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C. Uz mīklas liek pekanriekstu pusītes tā, lai visa mīkla nosegta. Pildījumam katliņā izkausē sviestu, pievieno pārējās sastāvdaļas, kārtīgi izmaisa un pārlej pāri riekstiem. Cep karstā krāsnī apmēram ½ stundu. Kūka vislabāk garšo kārtīgi atdzesēta.

 

*Farīna cukurs šajā receptē ir pati svarīgākā sastāvdaļa. Farīna cukurā esošais cukurniedru sīrups padara kūku aromātiski bagātīgu un „biezu”.

 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu limonāde

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Zemeņu kūka

Brīnišķīgais zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

 Vasaras deserti

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Rabarberu marmelāde ar punšu

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Plūškoka saldējums

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.