Sastāvdaļas
½ kg smilšu mīklas
250 g karameļu mērces (var izmantot gatavo „Spilvas” mērci)
50 g sviesta
100 g Dansukker Farīna cukura *
3 olas (M)
1 šķipsna sāls
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
200 g pekanriekstu pusītes (var izmantot arī valriekstus)
Instrukcijas
Ietauko un ar rīvmaizi vai miltiem izkaisa zemo tortes formu (26 cm diametrs). Mīklu izrullē un ieklāj formā, ar dakšiņu sadursta, lai izcepas vienmērīgi. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C. Uz mīklas liek pekanriekstu pusītes tā, lai visa mīkla nosegta. Pildījumam katliņā izkausē sviestu, pievieno pārējās sastāvdaļas, kārtīgi izmaisa un pārlej pāri riekstiem. Cep karstā krāsnī apmēram ½ stundu. Kūka vislabāk garšo kārtīgi atdzesēta.
*Farīna cukurs šajā receptē ir pati svarīgākā sastāvdaļa. Farīna cukurā esošais cukurniedru sīrups padara kūku aromātiski bagātīgu un „biezu”.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.