Pekanriekstu īrisa kūka

Palutiniet sevi ar šo izsmalcināto pekanriekstu kūku, kuras pamatnē ir Ziemassvētku piparkūkas, pildījumā maigs pekanriekstu īrisa krēms un bagātīgas šokolādes trifeles.

12 porcijas

PT55M

1 stunda + 2 stundas atdzesēšanai

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pamatne
60 g sviesta
100 g piparkūku cepumu
150 g šokolādes cepumu

Pekanriekstu īrisa krēms
100 g pekanriekstu
140 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
210 g Dansukker Dzidrā sīrupa
150 ml trekna saldā krējuma
75 g sviesta

Trifeles
70 g piena šokolādes
70 g tumšās šokolādes
100 ml trekna saldā krējuma
70 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1 šķipsniņa sāls

Dekorēšanai
50 g pekanriekstu
Cepumu drumstalas
Saldētas brūklenes

Instrukcijas

Sviestu izkausē un virtuves kombainā sastrādā ar cepumu drumstalām. Nedaudz drumstalu atliek malā kūkas dekorēšanai, bet pārējo maisījumu izklāj kūkas formā 24 cm diametrā. Izklāj pa visu formu, ieskaitot maliņas, un kārtīgi nopresē ar pirkstu galiem. Ledusskapī atdzesē.

Pekanriekstus sagriež palielos gabalos. Pārējās īrisa krēma sastāvdaļas samaisa katliņā ar biezu pamatni un uzkarsē līdz 120 °C. Pievieno pekanriekstus un ielej masu kūkas formā. Atdzesē ledusskapī.  

Trifeļu masai paredzēto šokolādi smalki sakapā. Saldo krējumu un sīrupu uzvāra. Pievieno šokolādi un sāli. Maisa, līdz šokolāde izkususi. Masu lej pāri īrisa krēmam un novieto ledusskapī.

Kūku dekorē ar pekanriekstiem, cepumu drumstalām un brūklenēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.