Sastāvdaļas
Pamatne
60 g sviesta
100 g piparkūku cepumu
150 g šokolādes cepumu
Pekanriekstu īrisa krēms
100 g pekanriekstu
140 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
210 g Dansukker Dzidrā sīrupa
150 ml trekna saldā krējuma
75 g sviesta
Trifeles
70 g piena šokolādes
70 g tumšās šokolādes
100 ml trekna saldā krējuma
70 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1 šķipsniņa sāls
Dekorēšanai
50 g pekanriekstu
Cepumu drumstalas
Saldētas brūklenes
Instrukcijas
Sviestu izkausē un virtuves kombainā sastrādā ar cepumu drumstalām. Nedaudz drumstalu atliek malā kūkas dekorēšanai, bet pārējo maisījumu izklāj kūkas formā 24 cm diametrā. Izklāj pa visu formu, ieskaitot maliņas, un kārtīgi nopresē ar pirkstu galiem. Ledusskapī atdzesē.
Pekanriekstus sagriež palielos gabalos. Pārējās īrisa krēma sastāvdaļas samaisa katliņā ar biezu pamatni un uzkarsē līdz 120 °C. Pievieno pekanriekstus un ielej masu kūkas formā. Atdzesē ledusskapī.
Trifeļu masai paredzēto šokolādi smalki sakapā. Saldo krējumu un sīrupu uzvāra. Pievieno šokolādi un sāli. Maisa, līdz šokolāde izkususi. Masu lej pāri īrisa krēmam un novieto ledusskapī.
Kūku dekorē ar pekanriekstiem, cepumu drumstalām un brūklenēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.