Pekanriekstu īrisa kūka

Palutiniet sevi ar šo izsmalcināto pekanriekstu kūku, kuras pamatnē ir Ziemassvētku piparkūkas, pildījumā maigs pekanriekstu īrisa krēms un bagātīgas šokolādes trifeles.

12 porcijas

1 stunda + 2 stundas atdzesēšanai

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Pamatne
60 g sviesta
100 g piparkūku cepumu
150 g šokolādes cepumu

Pekanriekstu īrisa krēms
100 g pekanriekstu
140 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
210 g Dansukker Dzidrā sīrupa
150 ml trekna saldā krējuma
75 g sviesta

Trifeles
70 g piena šokolādes
70 g tumšās šokolādes
100 ml trekna saldā krējuma
70 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1 šķipsniņa sāls

Dekorēšanai
50 g pekanriekstu
Cepumu drumstalas
Saldētas brūklenes

Instrukcijas

Sviestu izkausē un virtuves kombainā sastrādā ar cepumu drumstalām. Nedaudz drumstalu atliek malā kūkas dekorēšanai, bet pārējo maisījumu izklāj kūkas formā 24 cm diametrā. Izklāj pa visu formu, ieskaitot maliņas, un kārtīgi nopresē ar pirkstu galiem. Ledusskapī atdzesē.

Pekanriekstus sagriež palielos gabalos. Pārējās īrisa krēma sastāvdaļas samaisa katliņā ar biezu pamatni un uzkarsē līdz 120 °C. Pievieno pekanriekstus un ielej masu kūkas formā. Atdzesē ledusskapī.  

Trifeļu masai paredzēto šokolādi smalki sakapā. Saldo krējumu un sīrupu uzvāra. Pievieno šokolādi un sāli. Maisa, līdz šokolāde izkususi. Masu lej pāri īrisa krēmam un novieto ledusskapī.

Kūku dekorē ar pekanriekstiem, cepumu drumstalām un brūklenēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu šokolādes krēms Rocky Road

Lieldienu saldumi

Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.