Sastāvdaļas
Vegānā bezē versija
150 ml šķidruma no turku zirņiem
170 g Dansukker smalkā cukura
3 g Dansukker vaniļas Sugar
25 g kukurūzas vai kartupeļu cietes
Melleņu muss
200 g melleņu
140 g Dansukker želejas cukura “Multi”
300 ml augu valsts saldā krējuma
Cukurs ar garšvielām
Receptes skatīt te
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 100 °C.
No konservētiem turku zirņiem nolej šķidrumu. To viegli (noregulējot putotāju uz nelieliem apgriezieniem) uzputo, tad pakāpeniski, nepārtraucot putošanu, pievieno cukuru. Tad palielina putošanas jaudu uz maksimālo.
Turpina putošanu, līdz izveidojas stingras putas. Pievieno vaniļas cukuru un kukurūzas cieti. Maisījumu pilda konditorejas tūtiņā un uz cepampapīra izspiež 8 aplīšus. Tos cepeškrāsns vidējā daļā lēni žāvē apmēram 2 stundas, pēc tam cepeškrāsni izslēdz un ļauj cepumiem lēnām atdzist.
Kamēr bezē top, pagatavo melleņu musu. Ogas pārlasa un kopā ar želejas cukuru apvāra vienu minūti. Ļauj atdzist 1-2 stundas.
Saldo krējumu saputo un iecilā ogu želejā. Visu izmaisa vienmērīgā masā. Uzglabā ledusskapī un pirms pasniegšanas vēlreiz uzputo, lai iegūtu stingrāku konsistenci.
Bezē pamatnes centrā izveido iedobi. Caur dekorēšanas tūtiņu iedobē iepilda mūsu. Pārkaisa ar garšvielu cukuru.
Padoms! Ja nevēlaties vegānu desertu, tad turku zirņu šķidruma vietā varat izvēlēties 4 olas baltumus, 300 ml cukura, 1 tējkaroti vaniļas cukura un 1 ēdamkaroti kukurūzas cietes bezē un putukrējuma gatavošanai.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.