Pavlova ar melleņu musu

Šis izsmalcinātais deserts ir gan vegāns, gan tradicionāls vienlaikus un tas garšo vienkārši lieliski. Ar želejas cukuru “Multi” melleņu muss iegūs krēmīgu konsistenci, bet Dansukker pūdercukurs nodrošina teicamu bezē struktūru.

8 porcijas

apmēram 2 stundas

Atzīme (3 gab)

Sastāvdaļas

Vegānā bezē versija
150 ml šķidruma no turku zirņiem
170 g Dansukker smalkā cukura
3 g Dansukker vaniļas Sugar
25 g kukurūzas vai kartupeļu cietes

Melleņu muss
200 g melleņu
140 g Dansukker želejas cukura “Multi”
300 ml augu valsts saldā krējuma

Cukurs ar garšvielām
Receptes skatīt te

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 100 °C.

No konservētiem turku zirņiem nolej šķidrumu. To viegli (noregulējot putotāju uz nelieliem apgriezieniem) uzputo, tad pakāpeniski, nepārtraucot putošanu, pievieno cukuru. Tad palielina putošanas jaudu uz maksimālo.

Turpina putošanu, līdz izveidojas stingras putas. Pievieno vaniļas cukuru un kukurūzas cieti. Maisījumu pilda konditorejas tūtiņā un uz cepampapīra izspiež 8 aplīšus. Tos cepeškrāsns vidējā daļā lēni žāvē apmēram 2 stundas, pēc tam cepeškrāsni izslēdz un ļauj cepumiem lēnām atdzist.

Kamēr bezē top, pagatavo melleņu musu. Ogas pārlasa un kopā ar želejas cukuru apvāra vienu minūti. Ļauj atdzist 1-2 stundas.

Saldo krējumu saputo un iecilā ogu želejā. Visu izmaisa vienmērīgā masā. Uzglabā ledusskapī un pirms pasniegšanas vēlreiz uzputo, lai iegūtu stingrāku konsistenci.

Bezē pamatnes  centrā izveido iedobi. Caur dekorēšanas tūtiņu iedobē iepilda mūsu. Pārkaisa ar garšvielu cukuru.

Padoms!  Ja nevēlaties vegānu desertu, tad turku zirņu šķidruma vietā varat izvēlēties 4 olas baltumus, 300 ml cukura, 1 tējkaroti vaniļas cukura un 1 ēdamkaroti kukurūzas cietes bezē un putukrējuma gatavošanai.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ievārījumu un marmelādes

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Saldējums ar ievārījumu un cepumiem

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Rabarberu un zemeņu siera kūka

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Rabarberu limonāde

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Cienā ar slāpes remdējošiem dzērieniem vasaras karstumā! Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Plūškoka Panna Cotta ar laima sulā marinētām ogām

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.