Sastāvdaļas
300 g jebkādu ogu pēc izvēles
3 citronu vai 4 laimu miziņa
1/2 podiņš piparmētras, citronmelisas, bazilika vai zaķskābeņu
340–425 g Dansukker nerafinētā cukurniedru vai baltā cukurbiešu cukura
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 50 °C.
Lielākās ogas sagriež mazākos gabaliņos, izber uz cepamplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Ogas žāvē vismaz 5 stundas. Tad cepeškrāsni izslēdz un atstāj uz nakti, lai atdziest.
Ogas sadrupina un samaisa ar cukuru.
Ja vēlas, var pievienot citrona miziņu vai citas garšvielas.
Derīguma termiņš: garšvielu cukurs var sacietēt apmēram nedēļas laikā, taču to var atkal sadrupināt, izmantojot piestiņu. Uzglabā sausumā, tīrās burciņās, cieši aizvākotu.
Padoms: izmanto šo cukuru, pārkaisot desertu, brokastu biezputru vai citu našķi!
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.