Garšvielu cukurs

1 burciņa 30 minūtes + laiks cepeškrāsnī
Cukurs ar dažādām garšām ir skaists dekors un garšu papildinājums dažādiem desertiem. Tas uzlabos, izcels un papildinās ogu, citrusaugļu un citu garšvielu aromātus.
Garšvielu cukurs
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 300 g jebkādu ogu pēc izvēles
  • 3 citronu vai 4 laimu miziņa
  • 1/2 podiņš piparmētras, citronmelisas, bazilika vai zaķskābeņu
  • 340–425 g Dansukker nerafinētā cukurniedru vai baltā cukurbiešu cukura

Cepeškrāsni noregulē uz 50 °C.

Lielākās ogas sagriež mazākos gabaliņos, izber uz cepamplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Ogas žāvē vismaz 5 stundas. Tad cepeškrāsni izslēdz un atstāj uz nakti, lai atdziest.

Ogas sadrupina un samaisa ar cukuru.

Ja vēlas, var pievienot citrona miziņu vai citas garšvielas.

Derīguma termiņš: garšvielu cukurs var sacietēt apmēram nedēļas laikā, taču to var atkal sadrupināt, izmantojot piestiņu. Uzglabā sausumā, tīrās burciņās, cieši aizvākotu.

Padoms: izmanto šo cukuru, pārkaisot desertu, brokastu biezputru vai citu našķi!

Šo recepti sastādīja

Dansukker