Paštaisīta čili mērce

Paštaisīta čili mērce
Vērtējums: (2gab.)

Sastāvdaļas

1 kg labi nogatavojušos tomātu
1 skābs ābols
2 nelieli sīpoli
3-4 ķiploku daiviņas vai 1 viendaiviņas ķiploks
100 ml ūdens
100 ml baltvīna etiķa
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
3 g „Colmans” sinepju pulvera
5 g paprikas pulvera
5 g čili pulvera
3 g sāls


Tomātus blanšē, nomizo, atbrīvo no sēklām un sasmalcina. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež šķēlēs. Sīpolus un ķiplokus nomizo un sagriež šķēlēs. Visu liek katliņā ar ūdeni, liek pāri vāku un uz lēnas uguns vāra apm. 15 minūtes. Ar blenderi maisījumu sasmalcina viendabīgā masā vai arī izberž cauri smalkam sietam. Liek atpakaļ katliņā un pievieno pārējās sastāvdaļas. Uz mazas uguns vāra piecas minūtes, nepārtraukti maisot. Lej siltās, sterilizētās burkās. Aizvāko. Pirms pasniegšanas pāris nedēļas notur ledusskapī.

Šo recepti sastādīja

Dansukker