Paštaisīta čili mērce

Atzīme (26 gab)

Sastāvdaļas

1 kg labi nogatavojušos tomātu
1 skābs ābols
2 nelieli sīpoli
3-4 ķiploku daiviņas vai 1 viendaiviņas ķiploks
100 ml ūdens
100 ml baltvīna etiķa
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
3 g „Colmans” sinepju pulvera
5 g paprikas pulvera
5 g čili pulvera
3 g sāls

Instrukcijas


Tomātus blanšē, nomizo, atbrīvo no sēklām un sasmalcina. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež šķēlēs. Sīpolus un ķiplokus nomizo un sagriež šķēlēs. Visu liek katliņā ar ūdeni, liek pāri vāku un uz lēnas uguns vāra apm. 15 minūtes. Ar blenderi maisījumu sasmalcina viendabīgā masā vai arī izberž cauri smalkam sietam. Liek atpakaļ katliņā un pievieno pārējās sastāvdaļas. Uz mazas uguns vāra piecas minūtes, nepārtraukti maisot. Lej siltās, sterilizētās burkās. Aizvāko. Pirms pasniegšanas pāris nedēļas notur ledusskapī.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Bumbieru kūka ar rozmarīnu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.

Marinēti ķirbji ar cidoniju sīrupu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Klasiskais brūkleņu ievārījums

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Konservēti vasaras dārzeņi

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Plūmju pīrāgs

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.