Panna cotta ar zemeņu sīrupu

4 porcijas
Panna cotta ar zemeņu sīrupu
(0)

500 ml saldā krējuma
1 dl Dansukker pūdercukura
3 ½ plāksnītes želatīna
15 g Dansukker Vaniļas cukura

Sīrupam
250 g zemeņu
300 g glikozes sīrupa
30 g Dansukker pūdercukura
10 ml svaigi spiestas citrona sulas 

Želatīna plāksnes mērcē 5 minūtes lielā ūdens daudzumā. Krējumu, pūdercukuru un vaniļas cukuru katliņā uzvāra. No želatīna plāksnītēm izspiež lieko šķidrumu un iemaisa krējumā. Kad izšķīdušas, salej deserta traukos vai glāzēs un ledusskapī atdzesē.

Zemenes noskalo un sagriež gabaliņos. Kopā ar glikozes sīrupu, pūdercukuru un citrona sulu katliņā uzvāra 3-4 minūtes un ļauj atdzist, tad izfiltrē. Sastingušo krēmu izgāž uz šķīvīšiem, pārlej ar mērci.