Pankūku torte

4-6 porcijas

Atzīme (6 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

300 ml kviešu miltu
1 ēd. kar. Dansukker baltā smalkā cukura
1/2 tējk. sāls
600 ml piena
3 olas
sviests vai margarīns cepšanai

Pildījumam un garnējumam
aptuveni 500 g ogu (pēc izvēles)
ievārījums
aptuveni 300 ml krējuma

Instrukcijas

Sajauc mīklai paredzētās sausās sastāvdaļas traukā. Pievieno pusi no paredzētā piena daudzuma un maisa, līdz masa kļūst viendabīga. Pēc tam pievieno olas un atlikušo pienu, un maisa, līdz mīkla viendabīgi sajaukusies.

Sagatavo pannu cepšanai un uzkarsē to. Uz pannas izkausē nedaudz sviesta vai margarīna. Pēc tam cep pankūkas.

Garnēšanai atlasa skaistākās ogas. Kārto pankūkas ar ievārījumu, ogām un saputotu svaigo krējumu kārtās. Dekorē ar ogām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.