Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Plānās pankūkas brokastīs - kas gan var būt labāks par šo! Klāt liec mājās gatavotu ievārījumu, citronu krēmu vai pat vienkārši skābo krējumu ar kanēļcukuru!

4 porc.

Atzīme (85 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

3 olas
200 ml piena
90 g kviešu miltu
1 g sāls
5 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
200 ml krējuma, trekna vai liesāka pēc izvēles

Ābolu mērcei
4 āboli
100 ml ūdens
50 ml svaigi spiestas citrona sulas
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 g malta kardamona

Dekorēšanai
50 g sadrupinātu valriekstu
 

Citronu krēmam
150 ml saldā krējuma
Sula un norīvēta miziņa no ceturtdaļcitrona
3 g Dansukker pūdercukura

Sviests vai margarīns cepšanai

Instrukcijas

Saldo krējumu puto, līdz veidojas mīkstas putu galotnītes. Pievieno citrona sulu, miziņu un pūdercukuru. Novieto ledusskapī līdz pasniegšanai. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sakapā mazos gabaliņos. Samaisa sasmalcinātos ābolus ar ūdeni, citronu sulu un cukuru katliņā un vāra, līdz āboli mīksti. Pievieno vaniļas cukuru un kardamonu. Olas un pienu viegli sakuļ. Pievieno arī miltus, sāli un vaniļas cukuru un visu labi samaisa. Pievieno krējumu un noliek malā uz 10 minūtēm. Uzkarsētā pannnā nelielā eļļas daudzumā cep plānās pankūkas un uzreiz kārto šķīvjos. Pārkaisa ar drupinātiem valriekstiem un blakus liek pa karotei ābolu mērces un citronu krēma.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.