Sastāvdaļas
3 olas
200 ml piena
90 g kviešu miltu
1 g sāls
5 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
200 ml krējuma, trekna vai liesāka pēc izvēles
Ābolu mērcei
4 āboli
100 ml ūdens
50 ml svaigi spiestas citrona sulas
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 g malta kardamona
Dekorēšanai
50 g sadrupinātu valriekstu
Citronu krēmam
150 ml saldā krējuma
Sula un norīvēta miziņa no ceturtdaļcitrona
3 g Dansukker pūdercukura
Sviests vai margarīns cepšanai
Instrukcijas
Saldo krējumu puto, līdz veidojas mīkstas putu galotnītes. Pievieno citrona sulu, miziņu un pūdercukuru. Novieto ledusskapī līdz pasniegšanai. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sakapā mazos gabaliņos. Samaisa sasmalcinātos ābolus ar ūdeni, citronu sulu un cukuru katliņā un vāra, līdz āboli mīksti. Pievieno vaniļas cukuru un kardamonu. Olas un pienu viegli sakuļ. Pievieno arī miltus, sāli un vaniļas cukuru un visu labi samaisa. Pievieno krējumu un noliek malā uz 10 minūtēm. Uzkarsētā pannnā nelielā eļļas daudzumā cep plānās pankūkas un uzreiz kārto šķīvjos. Pārkaisa ar drupinātiem valriekstiem un blakus liek pa karotei ābolu mērces un citronu krēma.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.