Olu ligzdiņas

12 gabali
Olu ligzdiņas
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

50 g rauga
50 g kausēta margarīna
300 ml piena
45 g Dansukker niedru cukura "Demerara"
1 tējkaroti sāls
200 g rudzu miltu
apmēram 700 g augstākā labuma kviešu miltu

Glazēšana
olas

Garnējums
2 ēdamkarotes sezama sēkliņu

Traukā sadrumstalo raugu. Uzsilda pienu līdz apm. 30°C un ar to pārlej raugu. Maisa, līdz raugs izkūst.

Pievieno Demeraru, sāli, margarīnu un rudzu miltus. Tad masu iestrādā pa daļām kviešu miltos, līdz mīkla nelīp pie trauka malām. Apsedz ar drānu un ļauj tai uzrūgt 30 minūtes.
Pēc tam uzliek mīklu uz miltiem nokaisītas virsmas un izmīca. Sadala mīklu 12 vienādos gabaliņos, kurus sarullē bulciņās. Izveido katrā bulciņā iedobi. Ap iedobi iegriež bulciņu vītnes formā. Ļauj uzrūgt vēl 30 minūtes, uzkarsē krāsnī 225°C.

Apsmērē bulciņas ar saputotām olām un uzber sezama sēkliņas. Vāra olas 1 minūti. Tad ieliek olu bulciņu iedobē. Cep krāsnī olu ligzdiņas vidū apmēram 12 minūtes.

Izrobo krāsainu zīdpapīru un ieliek iedobēs. Tad zīdpapīrā ieliek vārītu, krāsotu olu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker