Sastāvdaļas
50 g rauga
50 g kausēta margarīna
300 ml piena
45 g Dansukker niedru cukura "Demerara" 
1 tējkaroti sāls
200 g rudzu miltu
apmēram 700 g augstākā labuma kviešu miltu
Glazēšana
olas
Garnējums
2 ēdamkarotes sezama sēkliņu
Instrukcijas
Traukā sadrumstalo raugu. Uzsilda pienu līdz apm. 30°C un ar to pārlej raugu. Maisa, līdz raugs izkūst.
Pievieno Demeraru, sāli, margarīnu un rudzu miltus. Tad masu iestrādā pa daļām kviešu miltos, līdz mīkla nelīp pie trauka malām. Apsedz ar drānu un ļauj tai uzrūgt 30 minūtes.
Pēc tam uzliek mīklu uz miltiem nokaisītas virsmas un izmīca. Sadala mīklu 12 vienādos gabaliņos, kurus sarullē bulciņās. Izveido katrā bulciņā iedobi. Ap iedobi iegriež bulciņu vītnes formā. Ļauj uzrūgt vēl 30 minūtes, uzkarsē krāsnī 225°C.
Apsmērē bulciņas ar saputotām olām un uzber sezama sēkliņas. Vāra olas 1 minūti. Tad ieliek olu bulciņu iedobē. Cep krāsnī olu ligzdiņas vidū apmēram 12 minūtes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
			Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
			Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
			Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
			Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
			Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
			Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.