Sastāvdaļas
50 g rauga
50 g kausēta margarīna
300 ml piena
45 g Dansukker niedru cukura "Demerara"
1 tējkaroti sāls
200 g rudzu miltu
apmēram 700 g augstākā labuma kviešu miltu
Glazēšana
olas
Garnējums
2 ēdamkarotes sezama sēkliņu
Instrukcijas
Traukā sadrumstalo raugu. Uzsilda pienu līdz apm. 30°C un ar to pārlej raugu. Maisa, līdz raugs izkūst.
Pievieno Demeraru, sāli, margarīnu un rudzu miltus. Tad masu iestrādā pa daļām kviešu miltos, līdz mīkla nelīp pie trauka malām. Apsedz ar drānu un ļauj tai uzrūgt 30 minūtes.
Pēc tam uzliek mīklu uz miltiem nokaisītas virsmas un izmīca. Sadala mīklu 12 vienādos gabaliņos, kurus sarullē bulciņās. Izveido katrā bulciņā iedobi. Ap iedobi iegriež bulciņu vītnes formā. Ļauj uzrūgt vēl 30 minūtes, uzkarsē krāsnī 225°C.
Apsmērē bulciņas ar saputotām olām un uzber sezama sēkliņas. Vāra olas 1 minūti. Tad ieliek olu bulciņu iedobē. Cep krāsnī olu ligzdiņas vidū apmēram 12 minūtes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Lieldienu saldumi
Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.
Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.
Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.