Sastāvdaļas
50 g rauga
50 g kausēta margarīna
300 ml piena
45 g Dansukker niedru cukura "Demerara"
1 tējkaroti sāls
200 g rudzu miltu
apmēram 700 g augstākā labuma kviešu miltu
Glazēšana
olas
Garnējums
2 ēdamkarotes sezama sēkliņu
Instrukcijas
Traukā sadrumstalo raugu. Uzsilda pienu līdz apm. 30°C un ar to pārlej raugu. Maisa, līdz raugs izkūst.
Pievieno Demeraru, sāli, margarīnu un rudzu miltus. Tad masu iestrādā pa daļām kviešu miltos, līdz mīkla nelīp pie trauka malām. Apsedz ar drānu un ļauj tai uzrūgt 30 minūtes.
Pēc tam uzliek mīklu uz miltiem nokaisītas virsmas un izmīca. Sadala mīklu 12 vienādos gabaliņos, kurus sarullē bulciņās. Izveido katrā bulciņā iedobi. Ap iedobi iegriež bulciņu vītnes formā. Ļauj uzrūgt vēl 30 minūtes, uzkarsē krāsnī 225°C.
Apsmērē bulciņas ar saputotām olām un uzber sezama sēkliņas. Vāra olas 1 minūti. Tad ieliek olu bulciņu iedobē. Cep krāsnī olu ligzdiņas vidū apmēram 12 minūtes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.