Olu ligzdiņas

12 gabali

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

50 g rauga
50 g kausēta margarīna
300 ml piena
45 g Dansukker niedru cukura "Demerara"
1 tējkaroti sāls
200 g rudzu miltu
apmēram 700 g augstākā labuma kviešu miltu

Glazēšana
olas

Garnējums
2 ēdamkarotes sezama sēkliņu

Instrukcijas

Traukā sadrumstalo raugu. Uzsilda pienu līdz apm. 30°C un ar to pārlej raugu. Maisa, līdz raugs izkūst.

Pievieno Demeraru, sāli, margarīnu un rudzu miltus. Tad masu iestrādā pa daļām kviešu miltos, līdz mīkla nelīp pie trauka malām. Apsedz ar drānu un ļauj tai uzrūgt 30 minūtes.
Pēc tam uzliek mīklu uz miltiem nokaisītas virsmas un izmīca. Sadala mīklu 12 vienādos gabaliņos, kurus sarullē bulciņās. Izveido katrā bulciņā iedobi. Ap iedobi iegriež bulciņu vītnes formā. Ļauj uzrūgt vēl 30 minūtes, uzkarsē krāsnī 225°C.

Apsmērē bulciņas ar saputotām olām un uzber sezama sēkliņas. Vāra olas 1 minūti. Tad ieliek olu bulciņu iedobē. Cep krāsnī olu ligzdiņas vidū apmēram 12 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.