Olu krēma kūciņas ar vaniļas un apelsīnu garšu “Canelle”

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Brīnišķīgas mazās franču deserta kūciņas
20 kūciņas 4.5 cm diametrā

50 g sviesta
500 ml piena
1 tējkar. jūras sāls
1/2 tējkar. vaniļas ekstrakta
3 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
240 g Dansukker pūdercukura
90 g miltu
2 olas
2 olu dzeltenumi
3 ēdamkar. tumšā ruma
1 ēdamkar. Dansukker cukurniedru sīrupa
1 apelsīna miziņa (rīvēta)
25 g sviesta un 25 g bišu vaska formiņu ieziešanai.

Instrukcijas

1. diena:
Katliņā iejauc sviestu, pienu, sāli, vaniļas ekstraktu un vaniļas cukuru. Uzvāra un atstāj atdzist.
Bļodā iesijā miltus un pūdercukuru.
Olas un to dzeltenumus sakuļ ar dakšiņu.
Olas pievieno miltu un cukura maisījumam un, maisot ar silikona lāpstiņu uzmanīgi, palēnām lej klāt pienu. Ja masa veidojas kunkuļaina, to izkāš.
Pievieno rumu, sīrupu un apelsīna miziņu.
Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj vismaz uz 24 stundām ledusskapī.


2. diena:
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 250°C temperatūrai.
Sviestu un bišu vasku bļodiņā izkausē zemā temperatūrā. Cepamās formiņas uz mirkli ieliek cepeškrāsnī, lai uzsilst (citādi uz to malām salips pārāk daudz bišu vaska). Izkausēto masu lej pirmajā formiņā, izlaista pāri visām malām, tad pārlej nākamajā formiņā, un tā, līdz visas formiņas ir ieziestas. Pēc tam formiņas apgāž augšpēdus, lai liekais vasks iztek ārā, un atstāj uz 10 minūtēm sastingt.
Trauciņus sakārto uz cepešpannas. Krēma maisījumu salej trauciņos, atstājot 5 mm rezervi.
Cepešpannu liek uzkarsētajā krāsnī, un temperatūru samazina līdz 175°C.
Cep 60-90 minūtes. Vienu kūciņu izņem no cepeškrāsns un izgāž no formiņas. Ja tā izskatās blāva, atstāj pārējās kūciņas cepties uz vēl neilgu laiciņu. Kūciņām ir jābūt zeltainām no ārpuses un mazliet krēmīgām iekšpusē. Gatavās kūciņas izņem no formiņām un izkārto brīvi tā, lai tās savstarpēji nesaskartos un nesabojāto kraukšķīgo virskārtiņu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.