Olu krēma kūciņas ar vaniļas un apelsīnu garšu “Canelle”

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

Brīnišķīgas mazās franču deserta kūciņas
20 kūciņas 4.5 cm diametrā

50 g sviesta
500 ml piena
1 tējkar. jūras sāls
1/2 tējkar. vaniļas ekstrakta
3 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
240 g Dansukker pūdercukura
90 g miltu
2 olas
2 olu dzeltenumi
3 ēdamkar. tumšā ruma
1 ēdamkar. Dansukker cukurniedru sīrupa
1 apelsīna miziņa (rīvēta)
25 g sviesta un 25 g bišu vaska formiņu ieziešanai.

Instrukcijas

1. diena:
Katliņā iejauc sviestu, pienu, sāli, vaniļas ekstraktu un vaniļas cukuru. Uzvāra un atstāj atdzist.
Bļodā iesijā miltus un pūdercukuru.
Olas un to dzeltenumus sakuļ ar dakšiņu.
Olas pievieno miltu un cukura maisījumam un, maisot ar silikona lāpstiņu uzmanīgi, palēnām lej klāt pienu. Ja masa veidojas kunkuļaina, to izkāš.
Pievieno rumu, sīrupu un apelsīna miziņu.
Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj vismaz uz 24 stundām ledusskapī.


2. diena:
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 250°C temperatūrai.
Sviestu un bišu vasku bļodiņā izkausē zemā temperatūrā. Cepamās formiņas uz mirkli ieliek cepeškrāsnī, lai uzsilst (citādi uz to malām salips pārāk daudz bišu vaska). Izkausēto masu lej pirmajā formiņā, izlaista pāri visām malām, tad pārlej nākamajā formiņā, un tā, līdz visas formiņas ir ieziestas. Pēc tam formiņas apgāž augšpēdus, lai liekais vasks iztek ārā, un atstāj uz 10 minūtēm sastingt.
Trauciņus sakārto uz cepešpannas. Krēma maisījumu salej trauciņos, atstājot 5 mm rezervi.
Cepešpannu liek uzkarsētajā krāsnī, un temperatūru samazina līdz 175°C.
Cep 60-90 minūtes. Vienu kūciņu izņem no cepeškrāsns un izgāž no formiņas. Ja tā izskatās blāva, atstāj pārējās kūciņas cepties uz vēl neilgu laiciņu. Kūciņām ir jābūt zeltainām no ārpuses un mazliet krēmīgām iekšpusē. Gatavās kūciņas izņem no formiņām un izkārto brīvi tā, lai tās savstarpēji nesaskartos un nesabojāto kraukšķīgo virskārtiņu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Semifredo ar aveņu un pistāciju pildījumu

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Rabarberu sīrups

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.