Sastāvdaļas
Brīnišķīgas mazās franču deserta kūciņas
20 kūciņas 4.5 cm diametrā
50 g sviesta
500 ml piena
1 tējkar. jūras sāls
1/2 tējkar. vaniļas ekstrakta
3 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
240 g Dansukker pūdercukura
90 g miltu
2 olas
2 olu dzeltenumi
3 ēdamkar. tumšā ruma
1 ēdamkar. Dansukker cukurniedru sīrupa
1 apelsīna miziņa (rīvēta)
25 g sviesta un 25 g bišu vaska formiņu ieziešanai.
Instrukcijas
1. diena:
Katliņā iejauc sviestu, pienu, sāli, vaniļas ekstraktu un vaniļas cukuru. Uzvāra un atstāj atdzist.
Bļodā iesijā miltus un pūdercukuru.
Olas un to dzeltenumus sakuļ ar dakšiņu.
Olas pievieno miltu un cukura maisījumam un, maisot ar silikona lāpstiņu uzmanīgi, palēnām lej klāt pienu. Ja masa veidojas kunkuļaina, to izkāš.
Pievieno rumu, sīrupu un apelsīna miziņu.
Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj vismaz uz 24 stundām ledusskapī.
2. diena:
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 250°C temperatūrai.
Sviestu un bišu vasku bļodiņā izkausē zemā temperatūrā. Cepamās formiņas uz mirkli ieliek cepeškrāsnī, lai uzsilst (citādi uz to malām salips pārāk daudz bišu vaska). Izkausēto masu lej pirmajā formiņā, izlaista pāri visām malām, tad pārlej nākamajā formiņā, un tā, līdz visas formiņas ir ieziestas. Pēc tam formiņas apgāž augšpēdus, lai liekais vasks iztek ārā, un atstāj uz 10 minūtēm sastingt.
Trauciņus sakārto uz cepešpannas. Krēma maisījumu salej trauciņos, atstājot 5 mm rezervi.
Cepešpannu liek uzkarsētajā krāsnī, un temperatūru samazina līdz 175°C.
Cep 60-90 minūtes. Vienu kūciņu izņem no cepeškrāsns un izgāž no formiņas. Ja tā izskatās blāva, atstāj pārējās kūciņas cepties uz vēl neilgu laiciņu. Kūciņām ir jābūt zeltainām no ārpuses un mazliet krēmīgām iekšpusē. Gatavās kūciņas izņem no formiņām un izkārto brīvi tā, lai tās savstarpēji nesaskartos un nesabojāto kraukšķīgo virskārtiņu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.