Olbaltuma rulete “Sārtais mākonis”

12 gabaliem

Atzīme (16 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Ruletei
210 g olu baltumu
300 g Dansukker Jelgavas cukura
1 ēdamkarote kukurūzas cietes
1 ēdamkarote laima sulas
40 g mandeļu skaidiņu
sarkanā pārtikas krāsviela

Krēmam
200 g saldā krējuma
150 g maskarpones siera
40 g pūdercukura
1 ēdamkarote laima miziņas
avenes

Instrukcijas

Tīrā, sausā bļodā saputo olu baltumus. Kad masa kļuvusi balta, pamazām ber klāt cukuru un pielej citronu sulu. Kad labi saputojies, beigās iemaisa kukurūzas cieti un pārtikas krāsvielu.

Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru un vienmērīgā slānī izlīdzina pa to olu baltumu, pārkaisa ar mandeļu skaidiņām. Cep 160 ºC temperatūrā 15 minūtes un tad atstāj pamazām atdzist turpat krāsnī.

Kad olbaltums atdzisis, uzmanīgi apgriež to otrādi uz vēl vienas cepamā papīra loksnes.

Bļodā saputo saldo krējumu ar pūdercukuru, pamazām pievieno maskarpones sieru, pierīvē klāt laima miziņu.

Masu izsmērē uz izceptā olbaltuma un izkārto ogas. Ar cepamā papīra palīdzību ruleti sarullē ar savienojumu uz leju.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.