4 olas
450 g Dansukker Niedru cukura
270 g miltu
20 g Dansukker Vaniļas cukura
10 g cepamā pulvera
500 g ogu, piem., avenes, mellenes, jāņogas vai upenes
200 g sviesta vai margarīna
Dekorēšanai Dansukker pūdercukurs
Olas ar niedru cukuru saputo putās. Miltus kopā ar vaniļas cukuru un cepamo pulveri iemaisa olu maisījumā. Mīklu ielej ietaukotā un miltiem izbārstītā 30 x 40 cm cepampannā. Pāri pārkaisa ogas. Cietu sviestu vai margarīnu ar siera vai mizojamo nazīti sagriež plānās šķēlītēs un pārklāj kūku. Cep cepeškrāsns vidējā daļā 45 minūtes 175°C temperatūrā. Kad atdzisis, sagriež gabaliņos un pārkaisa ar pūdercukuru. Var pasniegt kopā ar putukrējumu.
Šo recepti sastādīja