Ogu kūka

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīklai
500 g miltu
150 g Dansukker baltā smalkā cukura
Sāls
200 g sviesta
2 olas
50 g ūdens
150 g tumšās šokolādes

Ogu masai
200 g melleņu
200 g kazeņu
200 g brūkleņu
50 g kartupeļu vai kukurūzas cietes
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
50 g Dansukker pūdercukura

Instrukcijas

Izsijātus miltus samaisa ar cukuru un sāli un samīca kopā ar mīksta sviesta piciņām. Olas sakuļ ar ūdeni, pievieno miltu masai un mīca, līdz izveidojas viendabīga mīkla. 2/3 mīklas izrullē, izklāj pannā un cep cepeškrāsnī 180°C 10-15 minūtes. Katliņā sajuc ogas ar cukuru un cieti. Uz apceptās mīklas kārto sasmalcinātu šokolādi un ogu masu. Atlikušo mīklu izrullē un pārklāj pāri kūkai kā vāciņu. Mīklas virspusē iegriež nelielus iegriezumus, pārsmērē ar sviestu un cep 180°C apmēram 40 minūtes, līdz virspuse kļūst zeltaina. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.