Sastāvdaļas
Mīklai
500 g miltu
150 g Dansukker baltā smalkā cukura
Sāls
200 g sviesta
2 olas
50 g ūdens
150 g tumšās šokolādes
Ogu masai
200 g melleņu
200 g kazeņu
200 g brūkleņu
50 g kartupeļu vai kukurūzas cietes
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
50 g Dansukker pūdercukura
Instrukcijas
Izsijātus miltus samaisa ar cukuru un sāli un samīca kopā ar mīksta sviesta piciņām. Olas sakuļ ar ūdeni, pievieno miltu masai un mīca, līdz izveidojas viendabīga mīkla. 2/3 mīklas izrullē, izklāj pannā un cep cepeškrāsnī 180°C 10-15 minūtes. Katliņā sajuc ogas ar cukuru un cieti. Uz apceptās mīklas kārto sasmalcinātu šokolādi un ogu masu. Atlikušo mīklu izrullē un pārklāj pāri kūkai kā vāciņu. Mīklas virspusē iegriež nelielus iegriezumus, pārsmērē ar sviestu un cep 180°C apmēram 40 minūtes, līdz virspuse kļūst zeltaina. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.