Ogu daikiri

Ogu daikiri ir izsmalcināts dzēriens, ko pasniegt vasaras karstumā. Rums, gāzētais ūdens un piparmētra vai citronmelisas lapiņa pāri - to pasniedz ledus aukstu, pārlietu ogu ledus kubiņiem. Baudām vasaru!

2 glāzes

PT25M

20 minūtes + 3 stundas saldētavā

Atzīme (67 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Ogu ledus gabaliņi
200 g ogu (100 g biezeņa)
70 ml ūdens
40 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura

Ogu daikiri
1 trauciņš ledus kubiņu
200 ml gāzētā ūdens
100 ml gaiša ruma
Piparmētra vai citronmelisa dekoram

Instrukcijas

Ogu biezeni kopā ar pārējām sastāvdaļām maisot vāra, līdz cukurs ir izšķīdis. Ļauj atdzist, tad lej šķidrumu ledus trauciņos un novieto saldētavā uz vismaz 3 stundām.

Visas dzēriena sastāvdaļas liek blenderī un sasmalcina. Ja nav atbilstoša blendera, kas var sasmalcināt ledu, izmantojot piestu.

Dzērienu salej glāzēs un dekorē ar piparmētru vai citronmelisas lapiņām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.