Sastāvdaļas
Pamatne
150 g augu tauku margarīna
170 g Dansukker baltā cukura
75 g Dansukker Farīna cukura
3 olas
75 g mandeļu miltu
40 g kakao pulvera
3 g vaniļas cukura
2 šķipsniņas sāls
Glazūra
50 g piena produktu nesaturoša margarīna
25 g kakao pulvera
3 g vaniļas cukura
210–240 g Dansukker pūdercukura
45 ml kafijas
Dekors
Rīvēti kokosrieksti
Instrukcijas
Margarīnu izkausē un atdzesē. Pievieno abus cukura veidus.
Pa vienai pievieno olas, tad iemaisa mandeļu miltus, kakao, vaniļas cukuru un sāli.
Masu lej ietaukotā 20 cm diametra kūkas veidnē ar noņemamu malu. Cep krāsns apakšējā daļā 175 °C temperatūrā apmēram 30 minūtes. Kūkas vidum jāpaliek lipīgam. Ļauj pilnībā atdzist.
Glazūrai izkausē margarīnu un iemaisa pārējās sastāvdaļas.
Glazūru pārlej kūkai un pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām. Atdzesē vismaz pāris stundas, bet vēlams - visu nakti. Pasniedz tāpat vai ar augu putukrējuma piedevu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.