Mini kanēļmaizītes

apm. 40 gab.

Atzīme (3 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

75 g sviesta vai margarīna
250 ml piena
25 g rauga
1 šķipsniņa sāls
75 g Dansukker baltā smalkā cukura vai 55 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
1 tējk. malta kardamona
apm. 700 g kviešu miltu

Pildījumam
50 g sviesta vai margarīna
50 g Dansukker baltā smalkā cukura
1 ēd. kar. kanēļa

Apsmērēšanai
olas

Garnējumam
Dansukker Baltās cukura pērlītes

Smalkmaizīšu formiņas

Instrukcijas

Izkausē katliņā taukvielas. Pievieno pienu un sasilda līdz apm. 37°C.

Traukā izšķīdina raugu un pievieno nedaudz mīklas šķidruma. Maisa, līdz raugs izkūst. Pievieno atlikušo šķidrumu.

Pievieno sāli, cukuru, kardamonu un 2/3 miltu. Maisa, līdz mīkla ir viendabīga un gluda. Pievieno atlikušos miltus un mīca, līdz mīkla vairs nelīp pie trauka malām. Pārklāj trauku un ļauj mīklai uzrūgt divkāršā apjomā – apmēram 20-30 minūtes.

Sajauc pildījuma sastāvdaļas.

Uzliek mīklu uz miltiem nokaisītas virsmas un kārtīgi izmīca. Izrullē mīklu taisnstūra formā. Uzklāj pildījumu. Sagriež to 3 daļās. Katru daļu sarullē tā, lai varētu sagriezt gabaliņos. Ievieto papīra formiņās. Apsedz ar dvielīti un ļauj uzrūgt 20 minūtes.

Uzstāda cepeškrāsns temperatūru uz 250°C. Apsmērē maizītes ar sakultām olām. Apkaisa ar cukura pērlītēm. Cep cepeškrāsnī aptuveni 8 minūtes.

Ļauj atdzist zem dvielīša.

Kanēļa vietā iespējamas citas alternatīvas:
50 g sviesta vai margarīna, 50 g Dansukker baltā smalkā cukura, ½ tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu vai
50 g sviesta vai margarīna, 50 g Dansukker baltā smalkā cukura, 2 tējk. kardamona vai
25 g sviesta vai margarīna, 75 g maltu mandeļu vai
100 g apelsīnu marmelādes vai
100 g rozīņu

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.