Mini kanēļmaizītes

apm. 40 gab.

Atzīme (3 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

75 g sviesta vai margarīna
250 ml piena
25 g rauga
1 šķipsniņa sāls
75 g Dansukker baltā smalkā cukura vai 55 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
1 tējk. malta kardamona
apm. 700 g kviešu miltu

Pildījumam
50 g sviesta vai margarīna
50 g Dansukker baltā smalkā cukura
1 ēd. kar. kanēļa

Apsmērēšanai
olas

Garnējumam
Dansukker Baltās cukura pērlītes

Smalkmaizīšu formiņas

Instrukcijas

Izkausē katliņā taukvielas. Pievieno pienu un sasilda līdz apm. 37°C.

Traukā izšķīdina raugu un pievieno nedaudz mīklas šķidruma. Maisa, līdz raugs izkūst. Pievieno atlikušo šķidrumu.

Pievieno sāli, cukuru, kardamonu un 2/3 miltu. Maisa, līdz mīkla ir viendabīga un gluda. Pievieno atlikušos miltus un mīca, līdz mīkla vairs nelīp pie trauka malām. Pārklāj trauku un ļauj mīklai uzrūgt divkāršā apjomā – apmēram 20-30 minūtes.

Sajauc pildījuma sastāvdaļas.

Uzliek mīklu uz miltiem nokaisītas virsmas un kārtīgi izmīca. Izrullē mīklu taisnstūra formā. Uzklāj pildījumu. Sagriež to 3 daļās. Katru daļu sarullē tā, lai varētu sagriezt gabaliņos. Ievieto papīra formiņās. Apsedz ar dvielīti un ļauj uzrūgt 20 minūtes.

Uzstāda cepeškrāsns temperatūru uz 250°C. Apsmērē maizītes ar sakultām olām. Apkaisa ar cukura pērlītēm. Cep cepeškrāsnī aptuveni 8 minūtes.

Ļauj atdzist zem dvielīša.

Kanēļa vietā iespējamas citas alternatīvas:
50 g sviesta vai margarīna, 50 g Dansukker baltā smalkā cukura, ½ tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu vai
50 g sviesta vai margarīna, 50 g Dansukker baltā smalkā cukura, 2 tējk. kardamona vai
25 g sviesta vai margarīna, 75 g maltu mandeļu vai
100 g apelsīnu marmelādes vai
100 g rozīņu

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.