Mini groziņi ar sālīto karameli un šokolādes krēmu

Apmēram 20 groziņi

PT1H

2 stundas

Atzīme (4 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Groziņiem
100 g sviesta istabas temperatūrā
45 g Dansukker pūdercukura
1 olas dzeltenums
120 g kviešu miltu
4 ēdamkar. kakao pulvera
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
2 tējkar. malta kanēļa

Pildījumam
300 ml saldā krējuma
120 g sviesta
2 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
140 g Dansukker Glikozes sīrupa (var izmantot dzidro sīrupu)
140 g Dansukker Dzidrā sīrupa
0,5 tējkar. sāls
280 g Dansukker gaišā Muscovado cukura

Šokolādes krēmam
100 g tumšās šokolādes
100 ml saldā krējuma

Dekorēšanai
sāls pārslas

Instrukcijas

Sviestu un pūdercukuru sakuļ čaganā masa un pievieno olas dzeltenumu.

Atsevišķā bļodā samaisa miltus, kakao, vaniļas cukuru un kanēli un iemaisa visu sviesta olu maisījumā.

Sastrādā mīklu, ietin to pārtikas plēvē un atdzesē ledusskapī apmēram 20 minūtes.

Noregulē cepeškrāsni uz 180°C.

Mīklu sadala 20 gabaliņos. Katru iespiež kēksiņa formā un sadursta ar dakšiņu. Cep apmēram 10 minūtes, tad atdzesē.

Pagatavo pildījumu. Saldo krējumu, sviestu un vaniļas cukuru uzkarsē. Atsevišķā katliņā, ik ap brīdim pamaisot, līdz 120 °C uzvāra glikozes vai dzidro sīrupu, sāli un cukuru.

Krējuma maisījumu tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, uzmanīgi ielej cukura maisījumā.

Pildījumu lej kēksu formiņās un atstāj atdzist istabas temperatūrā.

Šokolādi sakapā. Saldo krējumu uzvāra un pārlej šokolādei. Maisa, līdz šokolāde izkususi. Atdzesē vismaz 20 minūtes.

Šokolādes krēmu pārziež kēksiņiem un pārkaisa ar sāls pārslām. Līdz pasniegšanai uzglabā ledusskapī.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu limonāde

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Zemeņu kūka

Brīnišķīgais zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

 Vasaras deserti

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Rabarberu marmelāde ar punšu

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Plūškoka saldējums

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.