Mini groziņi ar sālīto karameli un šokolādes krēmu

Apmēram 20 groziņi

PT1H

2 stundas

Atzīme (4 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Groziņiem
100 g sviesta istabas temperatūrā
45 g Dansukker pūdercukura
1 olas dzeltenums
120 g kviešu miltu
4 ēdamkar. kakao pulvera
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
2 tējkar. malta kanēļa

Pildījumam
300 ml saldā krējuma
120 g sviesta
2 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
140 g Dansukker Glikozes sīrupa (var izmantot dzidro sīrupu)
140 g Dansukker Dzidrā sīrupa
0,5 tējkar. sāls
280 g Dansukker gaišā Muscovado cukura

Šokolādes krēmam
100 g tumšās šokolādes
100 ml saldā krējuma

Dekorēšanai
sāls pārslas

Instrukcijas

Sviestu un pūdercukuru sakuļ čaganā masa un pievieno olas dzeltenumu.

Atsevišķā bļodā samaisa miltus, kakao, vaniļas cukuru un kanēli un iemaisa visu sviesta olu maisījumā.

Sastrādā mīklu, ietin to pārtikas plēvē un atdzesē ledusskapī apmēram 20 minūtes.

Noregulē cepeškrāsni uz 180°C.

Mīklu sadala 20 gabaliņos. Katru iespiež kēksiņa formā un sadursta ar dakšiņu. Cep apmēram 10 minūtes, tad atdzesē.

Pagatavo pildījumu. Saldo krējumu, sviestu un vaniļas cukuru uzkarsē. Atsevišķā katliņā, ik ap brīdim pamaisot, līdz 120 °C uzvāra glikozes vai dzidro sīrupu, sāli un cukuru.

Krējuma maisījumu tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, uzmanīgi ielej cukura maisījumā.

Pildījumu lej kēksu formiņās un atstāj atdzist istabas temperatūrā.

Šokolādi sakapā. Saldo krējumu uzvāra un pārlej šokolādei. Maisa, līdz šokolāde izkususi. Atdzesē vismaz 20 minūtes.

Šokolādes krēmu pārziež kēksiņiem un pārkaisa ar sāls pārslām. Līdz pasniegšanai uzglabā ledusskapī.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.