Mīkstā piparkūku torte - Receptes

Mīkstā piparkūku torte

12 gab. 1 stunda 20 minūtes
Mīkstā piparkūku torte
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Svaigu brūkleņu pildījums

    • 50 g brūklenes
    • 30 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura

    Piparkūku biskvīts

    • 100 g sviesta istabas temperatūrā
    • 190 g Dansukker Farīna cukura
    • 2 olas
    • 150 ml skābā krējuma
    • 180 g miltu
    • 9 g malta kanēļa
    • 3 g maltu krustnagliņu
    • 3 g ingvera pulvera
    • 1 g smaržīgo piparu
    • 5 g dzeramās sodas

    Dekors

    • 150 g Mascarpone siera
    • 60 g Dansukker pūdercukura
    • 1 laima miziņa
    • 5-10 ml svaigi spiestas laima sulas

    Variācijas dekoram

    • Saldais krējums
    • Brūklenes

    Cepeškrāsni noregulē uz 175°C. Brūklenes pārber ar brūno cukuru. Sviestu ar brūno cukuru sakuļ mīkstās putās, pa vienai pievienojot olas un noslēgumā iekuļot saldo krējumu. Miltus ar garšvielām un sodu samaisa atsevišķi un iemaisa mīklā, līdz tā gatava. Maisījumu lej ietaukotā kūkas formā 23 cm diametrā. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 40 minūtes. Atdzesē.

    Šī piparkūku torte garšo labi gan ar, gan bez dekora. Ja vēlaties to dekorēt, tad visas dekora sastāvdaļas sakuļ un novieto ledusskapī atdzesēties 30 minūtes. Pārsmērē kūkai vai ar dekorēšanas tūtiņu veido rakstus uz kūkas virspuses. Dekorē ar svaigām brūklenēm vai arī pasniedz ar putukrējuma un brūkleņu piedevu. 

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker

    ;