Mīkstā piparkūku torte

12 gab.

PT1H

1 stunda 20 minūtes

Atzīme (60 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Svaigu brūkleņu pildījums
50 g brūklenes
30 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura

Piparkūku biskvīts
100 g sviesta istabas temperatūrā 
190 g Dansukker Farīna cukura
2 olas
150 ml skābā krējuma
180 g miltu
9 g malta kanēļa
3 g maltu krustnagliņu
3 g ingvera pulvera
1 g smaržīgo piparu
5 g dzeramās sodas

Dekors
150 g Mascarpone siera
60 g Dansukker pūdercukura
1 laima miziņa
5-10 ml svaigi spiestas laima sulas

Variācijas dekoram
Saldais krējums
Brūklenes

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175°C. Brūklenes pārber ar brūno cukuru. Sviestu ar brūno cukuru sakuļ mīkstās putās, pa vienai pievienojot olas un noslēgumā iekuļot saldo krējumu. Miltus ar garšvielām un sodu samaisa atsevišķi un iemaisa mīklā, līdz tā gatava. Maisījumu lej ietaukotā kūkas formā 23 cm diametrā. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 40 minūtes. Atdzesē.

Šī piparkūku torte garšo labi gan ar, gan bez dekora. Ja vēlaties to dekorēt, tad visas dekora sastāvdaļas sakuļ un novieto ledusskapī atdzesēties 30 minūtes. Pārsmērē kūkai vai ar dekorēšanas tūtiņu veido rakstus uz kūkas virspuses. Dekorē ar svaigām brūklenēm vai arī pasniedz ar putukrējuma un brūkleņu piedevu. 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.