Sastāvdaļas
Svaigu brūkleņu pildījums
50 g brūklenes
30 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
Piparkūku biskvīts
100 g sviesta istabas temperatūrā
190 g Dansukker Farīna cukura
2 olas
150 ml skābā krējuma
180 g miltu
9 g malta kanēļa
3 g maltu krustnagliņu
3 g ingvera pulvera
1 g smaržīgo piparu
5 g dzeramās sodas
Dekors
150 g Mascarpone siera
60 g Dansukker pūdercukura
1 laima miziņa
5-10 ml svaigi spiestas laima sulas
Variācijas dekoram
Saldais krējums
Brūklenes
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175°C. Brūklenes pārber ar brūno cukuru. Sviestu ar brūno cukuru sakuļ mīkstās putās, pa vienai pievienojot olas un noslēgumā iekuļot saldo krējumu. Miltus ar garšvielām un sodu samaisa atsevišķi un iemaisa mīklā, līdz tā gatava. Maisījumu lej ietaukotā kūkas formā 23 cm diametrā. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 40 minūtes. Atdzesē.
Šī piparkūku torte garšo labi gan ar, gan bez dekora. Ja vēlaties to dekorēt, tad visas dekora sastāvdaļas sakuļ un novieto ledusskapī atdzesēties 30 minūtes. Pārsmērē kūkai vai ar dekorēšanas tūtiņu veido rakstus uz kūkas virspuses. Dekorē ar svaigām brūklenēm vai arī pasniedz ar putukrējuma un brūkleņu piedevu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.