Sastāvdaļas
200 g kviešu miltu
150 g sviesta
1 vaniļas pāksts
60 g Dansukker pūdercukura
Instrukcijas
No pāksts izgrebj vaniļas sēklas un uz dēlīša tās sakapā ar nedaudz pūdercukura.
Tad bļodā sajauc miltus, vaniļas cukuru un pūdercukuru. Sviestu sagriež mazos kubiņos un sviestu sadrupina bļodā. Sastāvdaļas samīca viendabīgā mīklā.
Mīklu novieto uz stundu ledusskapī, lai sastingst.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 165 ˚C ventilatora režīmā.
Mīklu izrullē kvadrāta formā un ar piparkūku formiņām izgriež sirsniņas. Cepumus kārto uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru, atstājot brīvu vietu starp cepumiem.
Cepumus cep krāsns vidusdaļā 8-12 minūtes, līdz tie kļūst gaiši zeltaini.
Pirms dekorēšanas atdzesē, tad uzglabā cieši noslēgtā traukā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.